2018-08-20
食豚骨🐖、雞湯🐓、同蝦湯拉麵🍜真係食到厭曬唔想再食😂上網睇到有間新開張嘅牛牛拉麵舖😌主打牛骨湯底🐄又未食過😃所以決定一戰🤭~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~😋味道😋一盛極牛 ~$108牛肉同跟麵嗰半隻溏心蛋真係好正🤤蛋黃真係全流心🤙🏻仲要好夠味👹食完半隻真係好想瘋狂追加😝牛肉有分火炙同埋刺身🤓前者就不過不失都可以算above average🤫但係刺身真係必食之選🤩入口油脂味重到食完一塊之後陣味keep住留喺口入面🙊一啲腥味都無真係加曬分💯不過個湯底同埋個麵就無乜特別同埋有小小油😳~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~☺️環境服務衛生☺️嗰到裝飾都走曬日本風🇯🇵自己一個嚟食仲可以坐吧枱😌雖然間舖就唔多位但係都算坐得舒服☺️間唔中啲職員都主動行埋嚟問你覺得碗麵點同有咩幫到手👍🏻整體嚟講到算乾淨🤓~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~🤑抵食🤑可能因為牛好貴所以成碗拉麵比起出面都會貴小小😳不過都可以接受嘅🤭~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~📣整體評分: 6/10📣
😋味道😋
一盛極牛 ~$108
☺️環境服務衛生☺️
🤑抵食🤑
📣整體評分: 6/10📣
一盛極牛(刺身)
一盛極牛(火炙)