2016-09-22 1389 浏览
今日同左個fd去宏食野,上網search過見到佢既甜品好似好吸引咁。我地叫左個lunch set,朋友叫左個99蚊特價餐而我叫左個full lunch set。每個餐都有包一杯野飲,我地分別叫左杯抹茶奶同埋earl grey tea,抹茶奶有好香濃既味道,奶泡亦好均勻,而earl grey tea加入左一種特別既香料,同平時既相比更加與別不同。而個lunch set幾豐富,特價餐亦不吝嗇,有大大碗既蕎麥麵,而full lunch set就包左雞肉飯同湯烏冬,照燒汁好惹味,雞肉亦都好鮮嫩,而個烏冬亦好爽口,伴著大大片既海苔不會乏味。而套餐既甜品分別係芝麻卷同抹茶卷,芝麻卷既味道最令我深刻係因為佢唔太甜,帶有粒粒芝麻既香氣。最後我地另外叫左一個甜品,係抹茶窩夫,佢既賣相好吸引,上面既抹茶曲奇好香脆,如果有多塊就好啦haha,而窩夫真係帶有抹茶既香氣,因為有時出面既窩夫都只係見到係綠色,但係今次既窩夫真係有陣陣既抹茶香。本身仲想試下芭菲,但真係好足份量,所以留番下次再黎試過lu))

本身仲想試下芭菲,但真係好足份量,所以留番下次再黎試過lu