2019-12-29 251 浏览
同朋友們一收工就喺附近搵吓嘢食,知道以前在沙田禾輋食過嘅小炒大排檔在沙田石門商場進駐,咁入去醫肚。大大小小的圓枱,氣氛非常熱鬧人頭湧湧,牆上及天花上都貼滿食物圖片,好吸引呀。店員亦招呼周到,餐牌食物種類仲非常多,樣樣都想試吓。見到BB乳豬圖片咁吸引,就叫了半隻試吓。乳豬半隻上,有埋豬頭,而且已經切好件,乳豬外皮很香脆可口,豬肉味濃郁,肉質也很鮮嫩,配以醬汁更加滋味。味菜鵝腸配以洋蔥青椒辣椒一齊炒,食落去有少少辣辣地,而且鵝腸食落去好爽口,好有鑊氣而且好入味。川味腩肉豆腐煲熱辣辣用煲上,無辣不歡的人士一定好鍾意,面頭已經鋪滿辣椒粒,腩肉半肥瘦好好食,豆腐很滑溜,我至愛。還有豉汁蒸倉魚、金銀蛋浸時菜等到時送飯一流之選。甜品簡直多不勝數,好吸引!最後點了食評激讚的全港芒果甜品第四位-芒果一口脆,一份有八件,外皮真的很香脆帶一點糖粒,芒果肉很大件鮮甜,連Cream食有多重口感。另外鮮芒果拿破崙及特色榴槤奶露同樣Creamy。這一餐晚餐食到捧住個肚出門口,而且四人吃都只是$778,性價比極高的大排檔小炒。

店員亦招呼周到,餐牌食物種類仲非常多,樣樣都想試吓。

見到BB乳豬圖片咁吸引,就叫了半隻試吓。

還有豉汁蒸倉魚、金銀蛋浸時菜等到時送飯一流之選。

甜品簡直多不勝數,好吸引!
另外鮮芒果拿破崙及特色榴槤奶露同樣Creamy。