2022-03-27
一間好清新嘅茶飲店,仲可以叫個熱壓吐司醫下肚仔。喺等嘅時候,舖頭入面有凳仔可以坐下。舖頭比較特別,會定期有韓團應援期,成間舖入面就會有佢地嘅應援物,我去果期就係Eternal呢~------------------------------🥪◖手作芋泥肉鬆吐司◗ $34呢個係每日限量推出㗎,即叫即整,芋泥又熱又綿,會好似芝士咁流出黎!份量就唔係太大,一個人食啱啱好。🍊◖滿杯紅柚◗ $32叫咗微糖,好酸呀!但係酸得黎,有少少過甜,啖啖西柚沙冰,夾雜住啲果肉,好fresh好開胃,真材實料!個人覺得呢個甜度都接受得到,酸得幾過癮,如果唔飲得酸,揀原味都應該唔會好甜。 🍵◖靜岡焙茶波波◗ $40茶味香濃,甜度適中,但啲焙茶粉就唔太溶,好多粒粒沈澱喺底。 Encore指數:8/10------------------------------平時喺旺角行得攰可以黎坐下、休息下,都係一個唔錯嘅選擇。如果有興趣嘅話,仲可以同舖頭合作做韓團應援!
🥪◖手作芋泥肉鬆吐司◗ $34
🍊◖滿杯紅柚◗ $32
🍵◖靜岡焙茶波波◗ $40
茶味香濃,甜度適中,但啲焙茶粉就唔太溶,好多粒粒沈澱喺底。
Encore指數:8/10