2022-06-04 371 浏览
芋頭波波外型上很美,一白一黑很是值得打卡。喝下去覺得Oreo很脆,芋圓波波口感適中,兩者混合一起,想不到味道很不錯,實在是夏天消暑之選。夏天行旺角時值得一試。日期:2022.5.28
芋頭波波

日期:2022.5.28
2022-05-28
呢間茶飲店地方唔算好大,但佈置上就花咗唔少心思,例如擺放咗長櫈等客人可以坐低等嘢飲,亦放咗唔少盆栽🪴,令人感覺舒服自在☺️。更值得一提,就係門面以至店內都貼滿應援物,打造成一間茶飲應援小店😆~.🔸 (HK$32)鮮果茶系列之一,係茶飲店特別推介之一。呢杯水果茶係以新鮮嘅菠蘿、橙調製,甜度係水果自帶嘅糖份,無額外添加,少甜又健康🙌🏻!.🔸 (HK$32)芝士茗茶系列之一,係茶飲店特別推介之一。蜜蘭香係珍貴嘅烏龍茶種🌱,具有花香、果香、蜜糖香,就咁純茶已經好好飲。配埋濃厚綿密嘅芝士奶蓋,嗰份咸香味同茶味好夾🤗!.💡妹豬仔話你知💁🏻‍♀️~除咗鮮果茶系列、芝士茗茶系列之外,呢度仲有其他特色系列嘅飲品。就好似波波特調系列有唔同口味珍珠鮮奶茶/沙冰,如:黑糖味、阿華田味、Oreo 味等等❤️。.(以上價錢僅供參考,一切以茶飲店為準)

🔸[滿杯菠蘿橙] (HK$32)
滿杯菠蘿橙

🔸[芝士蜜蘭香] (HK$32)
芝士蜜蘭香

(以上價錢僅供參考,一切以茶飲店為準)
滿杯菠蘿橙
芝士蜜蘭香
📍Trouble Tea-#5🫶🏻係最高 環境:🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻食物:🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻回頭率:🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻服務態度:🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻-芝士蜜蘭香 -$32芝士奶蓋好厚同好綿 同出面嘅奶蓋相比無咁咸 同蜜蘭香茶幾夾 因為我未試過蜜蘭香茶 都幾好飲 有一種清清地嘅甜味 會再買嚟飲嘅!🙈 我叫左微糖少冰 所以飲落唔會好甜 岩哂我呢啲對甜野麻麻地嘅人😬 又可以解渴黑糖雙料鮮奶 -$32佢嘅雙料係有珍珠同芋圓 但係芋圓無咁好食 相反珍珠好彈牙 幾好食 而且好有黑糖味 另外可能因我我地叫左微糖 所以鮮奶味好重 如果叫返半糖或啫全糖會好啲
📍Trouble Tea

用餐优惠
試食活動
  • 芝士蜜蘭香
2022-05-29 99 浏览
— 𝐵𝑒𝑒𝑟𝑃𝑖𝑔 𝑅𝑒𝑣𝑖𝑒𝑤 —【 清新風格手搖飲品店 】#beerpig油麻地 #BeerPig飲品系列✨大家有興趣就記得|𝐿𝑖𝑘𝑒•𝑆𝑎𝑣𝑒•𝑆ℎ𝑎𝑟𝑒|呢個𝑝𝑜𝑠𝑡喇💖—#🍻🍖 質素:🧋黑糖雙料鮮奶|$30黑糖系列既手搖飲品最怕係過甜,而呢間既黑糖飲品大部分都有得揀少甜甚至係走甜架😯小編既朋友揀左走甜既黑糖雙料鮮奶雙料即係珍珠+芋圓,一次過滿足你2個願望🤩味道方面就算走甜,都仲可以飲到黑糖香👍🏻唔會覺得好漏珍珠同芋圓都幾有咬口🧋芋泥波波鮮奶|$32而小編就揀左呢款芋泥飲品就咁望其實都見到芋泥既分量好足料👍🏻少甜既甜度都尚可接受杯底仲有啲芋圓波波咬下,幾有咬口🤔—🍻 #TroubleTea 🍖📍油麻地咸美頓街16號地舖—#BeerPig · #啤酒豬 · #酒肉朋友

#beerpig油麻地 #BeerPig飲品系列

#🍻🍖 質素:

🧋黑糖雙料鮮奶|$30
小編既朋友揀左走甜既黑糖雙料鮮奶
雙料即係珍珠+芋圓,一次過滿足你2個願望🤩
味道方面就算走甜,都仲可以飲到黑糖香👍🏻唔會覺得好漏
珍珠同芋圓都幾有咬口

🧋芋泥波波鮮奶|$32
而小編就揀左呢款芋泥飲品
就咁望其實都見到芋泥既分量好足料👍🏻
少甜既甜度都尚可接受
杯底仲有啲芋圓波波咬下,幾有咬口🤔

🍻 #TroubleTea 🍖
📍油麻地咸美頓街16號地舖

#BeerPig · #啤酒豬 · #酒肉朋友
黑糖雙料鮮奶
芋泥波波鮮奶
午餐
黑糖雙料鮮奶
芋泥波波鮮奶
炎熱天氣下行街, 好快就會口乾, 但街上很多手搖飲品舖, 都會加咗好多糖分, 或者人造色素等等, 飲得多都會唔健康~今次喺旺角行行下街就見到這間Trouble Tea, 裏面裝修非常清新, 例如這個 feature wall, 完全係打卡嘅好地方~我就和朋友一人叫了一杯, 朋友就叫過水果茶 - 滿杯橙橙; 另外我就叫了杯濃厚鮮奶茶  Trouble Tea 水果茶採用新鮮生果調製無額外添加,  見到這個滿杯橙橙, 真的是名副其實, 半杯都充滿著鮮橙果肉, 朋友說沒有平時加糖那種死甜的口感, 真的是純鮮橙水果茶的味道, 對追求健康的朋友來說, 是夏天消暑健康好選擇!我這杯濃厚鮮奶茶, 面層的的奶蓋非常豐厚幼滑, 有陣陣的奶香, 而我本身叫了少甜 (而家真係戒糖!) , 所以茶味相對突出~
2022-05-21
外卖自取
  • 滿杯橙橙
2022-05-28 21 浏览
在油麻地的橫街中發現一間特別的茶飲小店。Trouble tea 特色手搖飲品正的飲品主打健康少甜。有不同招牌鮮奶珍珠奶茶,這次我嘗試了他們的Oreo口味,好特別Oreo味重。還有其他阿華田味,抹茶味等。另外選擇是他們的水果茶產品,他們招牌菠蘿橙茶,很清新的一杯健康飲品,只帶少許甜味,很喜愛。

2022-05-26
$32 (其他)
2022-05-28 14 浏览
行街經開油麻地見到間特色手搖飲品小店天氣熱熱地同朋友買咗兩杯嘢飲Trouble Tea 店舖細細間,但係好細心,會有冷氣同少少長凳俾你坐喺度等買嘢飲♥️仲有不少植物擺設,文青feel味道☘️Trouble Tea 飲品以健康少甜為主打用新鮮生果,無額外添加,低糖配方調劑我買咗特濃鮮奶茶同滿杯橙橙鮮果茶🍊茶味超濃,甜到啱啱好鮮果茶裡有新鮮果肉,口感不錯😌仲可以選擇養生茶,金花茯茶,白牡丹,曇蘭香,養生人士必飲
行街經開油麻地見到間特色手搖飲品小店
天氣熱熱地同朋友買咗兩杯嘢飲
Trouble Tea 店舖細細間,但係好細心,
會有冷氣同少少長凳俾你坐喺度等買嘢飲♥️
仲有不少植物擺設,文青feel味道☘️

Trouble Tea 飲品以健康少甜為主打
用新鮮生果,無額外添加,低糖配方調劑
我買咗特濃鮮奶茶同滿杯橙橙鮮果茶🍊
茶味超濃,甜到啱啱好
鮮果茶裡有新鮮果肉,口感不錯😌

仲可以選擇養生茶,金花茯茶,白牡丹,曇蘭香,養生人士必飲
外卖自取
係旺角做完瑜伽之後好口渴買杯野飲😚 見到呢間手搖飲品店好清新,好多乾花擺設,仲有好多明星應援!呢期係泰仔Offgun🤣 見到佢哋啲茶好似好有特色咁,有蜜蘭香、白牡丹、金花茯茶,係珍貴茶種,而且又幾養生,有好多功效~🔸🧀芝士蜜蘭香 $32店員推介芝士茗茶系列,所以揀咗佢哋最signature既芝士蜜蘭香🤤 見佢哋介紹話蜜蘭香一茶四香,飲落去的確係有啲蜜糖味,又有啲花香味,又有啲水果味,再帶啲茶香味😆 加埋啲芝士奶蓋好正!奶蓋夠多夠厚,唔會飲完芝士奶蓋仲有好多茶🤣 芝士奶蓋口感好滑,唔會好漏,奶味好濃,配合埋蜜蘭香真係好夾好好飲🥰🧋黑糖波波奶茶 $30茶底應該係烏龍茶,所以同平時飲嘅珍珠奶茶味道好唔一樣,幾特別,好濃茶香味,唔會好澀😝 而且黑糖珍珠好煙韌,幾咬口,黑糖味好足,唔會甜得濟😚Overall嚟講都幾有驚喜😆 下次再試吓佢哋其他茶💖

🔸

🧀芝士蜜蘭香 $32

黑糖波波奶茶

🧋黑糖波波奶茶 $30

Overall嚟講都幾有驚喜😆 下次再試吓佢哋其他茶💖

2022-05-27
5 分钟 (外卖自取)
黑糖波波奶茶
2022-05-27 37 浏览
今次受邀試飲產品🎉 Trouble Tea 嘅手搖飲品主打健康、少甜,而水果茶係採用新鮮生果調製,並無額外添加。而且仲有多款不同口味嘅招牌珍珠鮮奶茶(黑糖味、宇治抹茶味、Oreo味、阿華田味等等),款式多多可以慢慢揀呀🤓 我同肥b就決定一人試一杯唔同系列飲品😆✨黑糖波波芋泥鮮奶 $32一飲落口黑糖味好香好突出,之後就飲到芋泥味,後來就係鮮奶,每一種味道都冇被蓋過,反而突出咗層次感👍🏻 芋泥夠香夠濃,鮮奶幼滑,配合埋黑糖甜度就剛好😋✨紅柚梳打 $30紅柚味道係我喜歡嘅酸酸地帶少許苦澀感,哩啲先係正宗嘅紅柚😏 配咗梳打水之後苦澀味會少咗,所以怕澀嘅朋友都可以試吓😆 不過我自己覺得紅柚味唔夠濃,因為梳打水嘅氣泡感會令配料味道減輕咗,建議果味可以再加重啲💪🏻🔍整體感覺:店舖地店鄰近地鐵站出口,交通都易達,小店係簡約文青風格,要打卡都係一個唔錯嘅選擇📸 哩間小店仲會不時有應援活動,fans們又多一個地點支持偶像💪🏻 而茶飲種類都幾多,總會揀到一杯啱心水🥤

黑糖波波芋泥鮮奶

用餐优惠
試食活動
黑糖波波芋泥鮮奶
2022-05-22 55 浏览
食飯前口渴去買咗杯嘢飲,呢間小店仲有熱壓吐司,有得食有得飲好耐以前飲過都覺得幾正,今次去仲見有韓星應緩,仲因為咁好多飲品都賣晒🤣好厲害~🍊滿杯柑桔柚子💰$32茶飲店我多數揀柚子茶,鐘意少甜嘅我,要求咗少甜version,酸酸甜甜,飲完都幾開胃,加上有少少生果,感覺冇咁有罪惡感🧋黑糖波波OREO鮮奶💰$30黑糖珍珠鮮奶以前成日飲,呢到仲有Oreo version,加埋Oreo碎碎增加口感又好食,甜度啱啱好,味道好好,鮮奶同黑糖比例好好🉐🚩Trouble Tea (油麻地)📍油麻地咸美頓街16號地舖
食飯前口渴去買咗杯嘢飲,呢間小店仲有熱壓吐司,有得食有得飲

🍊滿杯柑桔柚子💰$32

🧋黑糖波波OREO鮮奶💰$30

🚩Trouble Tea (油麻地)
📍油麻地咸美頓街16號地舖
2022-05-20
5 分钟 (外卖自取)
2022-05-22 49 浏览
Trouble Tea特色手搖飲品🥤位於油麻地一間手搖飲品小店門外格調韓國風 入到裡面 有韓國明星應援物品好多粉絲光顧及打咭店內擺設及裝橫文青風格 有木櫈給顧客坐低等飲品🥰 感到舒適黑糖珠珠紅豆奶茶🥤(正常沖調)甜度剛好 黑糖珍珠夠入味 配上紅豆 層次感豐富 個人感覺飲品比較暖如果冰再放多一些或冰涷少少會更好💕芝士奶蓋蜜蘭香 💗驚喜十足 呢款我最推介👍🏻原來是烏龍茶底 配合上更芝士奶蓋原全match🥳奶蓋唔會太漏 茶底清香🌞炎炎夏日 飲呢杯冰凍既手搖飲食適合不過
Trouble Tea特色手搖飲品🥤
位於油麻地一間手搖飲品小店
門外格調韓國風
入到裡面 有韓國明星應援物品
好多粉絲光顧及打咭
店內擺設及裝橫文青風格 有木櫈給顧客坐低等飲品🥰 感到舒適

黑糖珠珠紅豆奶茶🥤(正常沖調)
如果冰再放多一些或冰涷少少會更好💕

奶蓋唔會太漏 茶底清香
🌞炎炎夏日 飲呢杯冰凍既手搖飲食適合不過
  • 芝士蜜蘭香
2022-03-27 158 浏览
一間好清新嘅茶飲店,仲可以叫個熱壓吐司醫下肚仔。喺等嘅時候,舖頭入面有凳仔可以坐下。舖頭比較特別,會定期有韓團應援期,成間舖入面就會有佢地嘅應援物,我去果期就係Eternal呢~------------------------------🥪◖手作芋泥肉鬆吐司◗ $34呢個係每日限量推出㗎,即叫即整,芋泥又熱又綿,會好似芝士咁流出黎!份量就唔係太大,一個人食啱啱好。🍊◖滿杯紅柚◗ $32叫咗微糖,好酸呀!但係酸得黎,有少少過甜,啖啖西柚沙冰,夾雜住啲果肉,好fresh好開胃,真材實料!個人覺得呢個甜度都接受得到,酸得幾過癮,如果唔飲得酸,揀原味都應該唔會好甜。 🍵◖靜岡焙茶波波◗ $40茶味香濃,甜度適中,但啲焙茶粉就唔太溶,好多粒粒沈澱喺底。 Encore指數:8/10------------------------------平時喺旺角行得攰可以黎坐下、休息下,都係一個唔錯嘅選擇。如果有興趣嘅話,仲可以同舖頭合作做韓團應援!

🥪◖手作芋泥肉鬆吐司◗ $34

🍊◖滿杯紅柚◗ $32

🍵◖靜岡焙茶波波◗ $40
茶味香濃,甜度適中,但啲焙茶粉就唔太溶,好多粒粒沈澱喺底。

Encore指數:8/10
當日入到店舖,有小粉絲幫店舖裝飾,所以好隨意幫野食拍照🙊🙊不喜勿插店舖有好多吾同嘅香味乾花,蠟燭,野飲….令人特別放鬆💋純阿薩姆紅茶 $22我諗因為疫情小店設飲品有8折優惠相當抵飲🤙🏽落單時店員問需唔需要甜所以叫咗小飲 一飲有小小後悔可能因為紅茶本身甜變相太甜😂😂 下次走甜!當日好多配料都冇🥲本身想叫香蕉 最近忍唔到口好想試就點咗果醬🙊果醬配朱古力剛好食到差吾多最尾會爆醬🤤💋記住IG follow @freeeeflow 玩轉世界

店舖有好多吾同嘅香味
乾花,蠟燭,野飲….
令人特別放鬆💋

純阿薩姆紅茶 $22
我諗因為疫情
小店設飲品有8折優惠
相當抵飲🤙🏽
落單時店員問需唔需要甜
所以叫咗小飲 一飲有小小後悔
可能因為紅茶本身甜變相太甜😂😂 下次走甜!

當日好多配料都冇🥲
本身想叫香蕉
最近忍唔到口好想試
就點咗果醬🙊果醬配朱古力剛好
食到差吾多最尾會爆醬🤤

💋記住IG follow @freeeeflow 玩轉世界
2022-03-03 104 浏览
地方的foodie有點餓,所以嚟咗呢間新開嘅小店,試試佢啲手搖同吐司🍞!芝士金花茯茶 $32想講呢個茯茶一啲都唔伏!唔錯🥴dap啖奶蓋先:係奶香為主嘅芝士奶蓋,滑身得嚟比較輕盈,啱我呢啲怕肥港女~金花茯茶走清新路線,一開頭淡啲,慢慢滲出茶香,撈埋奶蓋飲係一個清香嘅奶茶,不錯唷~舖頭寫呢隻茶有消脂排毒抗氧化功效,吸引!不過我諗要扣返奶蓋先消到脂了🤰🏻滿杯紅柚 $32呢杯係驚喜之作🤤✨啜第一啖嗰陣嚇親,全部都係果肉嚟!咁足料你哋點做生意😾成杯就係好fresh嘅西柚沙冰,味道天然,係用新鮮柚肉blend出嚟~都係叫咗微糖,加埋西柚嘅微澀;清清哋、甜甜哋、酸酸哋、好青澀啊!是咪初戀嘅味道?🥴💦 好飲好飲!!熱壓蛋黃醬芝士肉鬆吐司 $30吐司烘得外脆內軟,包皮唔會過硬;入面好多粟米同肉鬆,咬到跌哂出嚟,成褲都係,太性感了🤤🌽芝士量偏少,薄薄一層吊下味咁;整體配搭係好味嘅,不過係想像到嘅味道~店內有少少位比大家坐低飲,推薦大家嚟試試佢嘅果味飲品~著校服或者有學生證仲有九折!排乜鬼嘢喜茶姐,要飲果茶就飲呢啲本地高質嘢啦好冇!😌

芝士金花茯茶 $32
想講呢個茯茶一啲都唔伏!唔錯🥴

滿杯紅柚 $32
呢杯係驚喜之作🤤✨
啜第一啖嗰陣嚇親,全部都係果肉嚟!咁足料你哋點做生意😾

熱壓蛋黃醬芝士肉鬆吐司 $30
吐司烘得外脆內軟,包皮唔會過硬;
入面好多粟米同肉鬆,咬到跌哂出嚟,成褲都係,太性感了🤤🌽
芝士量偏少,薄薄一層吊下味咁;
整體配搭係好味嘅,不過係想像到嘅味道~

店內有少少位比大家坐低飲,推薦大家嚟試試佢嘅果味飲品~
著校服或者有學生證仲有九折!
排乜鬼嘢喜茶姐,要飲果茶就飲呢啲本地高質嘢啦好冇!😌
2022-03-02 84 浏览
收工約左FD食飯,但又仲有排先夠鐘!行落旺角途中好口渴,行到去油麻地見到呢間新開既飲品店,試下啦!要左個滿杯紅柚$32微糖、少少冰.....賣相係靚!但講味道就認真麻麻地!茶味唔突出,落order問走冰得唔得,佢話可以少少冰,點知出到黎完全杯野係沙冰黎架😒O左咀...成杯都係冰🙄紅柚係多,有好多果肉咬!呢方面係唔錯嘅!整體來講好一般,唔會想試第二次。想睇最新最快食評請Follow IG : f.nbreak
收工約左FD食飯,但又仲有排先夠鐘!

要左個滿杯紅柚$32
微糖、少少冰.....
賣相係靚!但講味道就認真麻麻地!
紅柚係多,有好多果肉咬!呢方面係唔錯嘅!

整體來講好一般,唔會想試第二次。

想睇最新最快食評請Follow IG : f.nbreak
2021-02-22