2021-07-26
ATUM我諗大家都唔陌生啦,主打藝術簡約風格嘅良心餐廳💛,今次呢間係泰國fusion菜,環境都幾舒服又濶落,再加埋小清新嘅吊飾,今次坐係近窗邊位置,有落地玻璃,出面仲有草地💚雖然唔可以行出去但都感受到石屎森林有一點綠色嘅優閒感覺,食嘢個陣都特別chill😙店舖內嘅裝修都好高貴真係唔似係食泰國菜嘅餐廳🍴店員都好親切👍🏻朋友拎住要雪嘅蛋糕,店員都話可以幫手雪住先,又主動幫客人影相📸️______________________________𝑀𝑖𝑠𝑠 𝐿𝑖𝑜𝑛𝑛 🦁 評分:8/10今次試左:天多尼烤雞斑蘭青咖喱🍛烤雞份量十足,外皮微脆,有好多蔬菜,青咖喱配埋手抓餅,又飽肚又惹味,不過偏辣,記住手抓餅要趁熱食! 惹味拼盆🧆餐廳好貼心咁分左二人份量同四人份量,熱辣辣上枱,一路傾計當小食咁,食食吓就食哂,拼盆有蔗蝦、泰式魚餅、炸雞搥、炸雞圈、豬頸肉,配埋秘製辣椒醬汁🌶好開胃,做頭盆就最啱飲品:鮮熱情果梳打 超多果肉,甜甜酸酸好解渴又解辣,爽!三色冰奶蓋 杯頂有龍鬚糖,打卡一百分,但味道偏甜整體都唔錯 份量都多 不過都偏貴少少
店舖內嘅裝修都好高貴真係唔似係食泰國菜嘅餐廳🍴
𝑀𝑖𝑠𝑠 𝐿𝑖𝑜𝑛𝑛 🦁 評分:8/10
今次試左:
天多尼烤雞斑蘭青咖喱🍛
惹味拼盆🧆
餐廳好貼心咁分左二人份量同四人份量,
飲品:
鮮熱情果梳打
超多果肉,甜甜酸酸好解渴又解辣,爽!
三色冰奶蓋
杯頂有龍鬚糖,打卡一百分,但味道偏甜
整體都唔錯 份量都多 不過都偏貴少少