2019-06-22 909 浏览
夏日炎炎無乜胃口,去食下tapas 飲杯sangria 就最happy. 今晚食sueno, 位於灣仔,細細的兩層鋪仔都坐八成滿。黎到先叫杯happy hour sangria, 凍凍的果酒散下熱先。味道很好,不會有果皮澀味,喜歡。配著送的蕃茄面包,慢慢諗食乜。Jamon Iberico , 48個月的黑毛豬火腿,入口充滿了咸咸的油香,唔錯。Scallop tartar , 冷盤永遠都最受歡迎,清新爽口的帶子tartar 配上特製的芝麻紫菜脆脆,好特別,紫菜帶子本是海友,一個香脆一個鮮甜好match.Octopus salad , 燒八爪魚配上橙肉沙律,完全係開胃之選。Crab popper , 成個蟹肉波波,外皮炸到金黃香酥,一咬口滿滿的蟹肉好滿足。Cochinillo - 燒豬脾啊燒豬脾,皮脆肉嫩,細細一個脾人少少都哎到,我最喜歡的係側邊既燒菠蘿,酸酸甜甜愈食愈想食。總結,一間不錯的tapas小店, 每道菜都好用心,值得推介。