本來唔知有呢間野的,係食開449Noodle Bar叫我過黎呢邊坐低食先知,西貢大街但其實係大街側邊既小巷,人流較少,但更加配合到佢個名ChillChill,門口同入面都有得坐,裝修既舖面已經好值得打咭我既然咁難得過左黎就順便幫襯埋佢既甜品啦,選擇都幾豐富,佢個飲品既樽係好特別架,如果女仔應該打咭都唔知要打幾多張相,雪糕佢係用Movenpick,咁重成本冇理由唔Order返個啦攪到我同行朋友佢個中藥師話佢唔飲得凍野,點知呢度又有啲養生系列WO,入口仲要不得了咁好Chill Cup雪糕 - 曲奇+朱古力$78一拎起手已經見到杯雪糕好靚,有成最少3球雪糕係入面,頂層有Oreo曲奇、脆餅、棉花糖同糖針,仲有粒星星餅,佢呢個做法真係唔到你唔服,完全係故意比女仔打咭之用,味道方面,Movenpick已經冇得輸了,佢特別在兩款雪糕之間佢放左啲脆脆係中間,口感增添之餘亦沖淡返原本既濃味,可以話係好有心思,值得欣賞龍眼檸檬桂花茶$42諗住係間有哂心機擺落去做甜品既舖,杯野都唔會有太大期望啦,點知又一次擊倒我,精緻既杯裝,放兩片檸檬係頂,而三樣主料配合埋一齊,竟然比到我真清潤既感覺,食完個焗飯果種濃味比

,咁重成本冇理由唔Order返個啦攪到我

Chill Cup雪糕 - 曲奇+朱古力$78

龍眼檸檬桂花茶$42

諗住係間有哂心機擺落去做甜品既舖,杯野都唔會有太大期望啦,點知又一次擊倒我,精緻既杯裝,放兩片檸檬係頂,而三樣主料配合埋一齊,竟然比到我真清潤既感覺,食完個焗飯果種濃味比呢杯野一飲攪到成個喉嚨舒服哂,投降lu,真心推介可以黎
2023-11-24