2024-07-02
呢間由內街搬左出去近巴士總站附近既大街主要用Movenpick 既雪糕精緻的冰品和take away服務吸引了不少顧客。今次我嘗試了他們的綠茶&意式奶凍雪糕份量都幾大杯 都差唔多有三球幾四球既份量Topping 有綠茶餅、朱古力碎仲有d 煙煙韌韌 類似麻糬既配料整體黎講都幾夾清香撲鼻,回甜順滑。Mocenoick雪糕不嬲都唔差 都唔平,所以呢個價格都算系正常甜度恰到好處,清涼解暑接著是意式奶凍雪糕質地柔滑細膩,每一口都融化在口中。濃郁的奶香配上恰當的甜度,酸甜適中,口感豐富。令人驚喜的是,Movenpick在奶凍中加入了新鮮草莓粒,增添了不少層次。不過最近更氣熱!叫完記得儘快食!都好考店員既功力 要好快擺哂d topping 再交由顧客,希望佢唔會溶得太快無論是清新脫俗的綠茶,還是濃郁醇厚的意式奶凍,Movenpick 的每款雪糕都展現了其優質的製作工藝和嚴格的食材控制。作為一家歷史悠久的冰品品牌,Movenpick無疑為西貢的美食版圖增添了新亮點。我相信未來這家外賣店定能持續為顧客帶來更多驚喜和愉悅的冰品體驗。
呢間由內街搬左出去近巴士總站附近既大街
主要用Movenpick 既雪糕
份量都幾大杯
都差唔多有三球幾四球既份量
Topping 有綠茶餅、朱古力碎
仲有d 煙煙韌韌 類似麻糬既配料
整體黎講都幾夾
清香撲鼻,回甜順滑。
甜度恰到好處,清涼解暑
接著是意式奶凍雪糕
質地柔滑細膩,每一口都融化在口中。
不過最近更氣熱!叫完記得儘快食!