2025-05-10
本身睇OpenRice都已經知道呢間餐廳質素下降咗好多,但同朋友商量之後都決定過嚟「試伏」一下,最後估唔到米芝蓮餐廳都可以差成咁。第一樣嘢,就係佢嘅假任食玩法,既要扮自己係任食,但就限呢樣限嗰樣,前菜、湯、飲品同甜品都只可以scan QR code叫,而且每類別只可以叫跟人頭叫一份,叫完一轉要等10分鐘之後先可以叫。其實有啲食物,例如薯條同埋可樂仲有甜品,價錢都唔係好貴,你咁都要限,顯得非常之小家。主菜方面,每次只可以叫一份,食完先可以再叫,但當我叫完第一round後,主菜成半個鐘先嚟,如果你唔係叫最貴嗰個set,其實落order嘅時間只有90分鐘,變相你可以食嘢嘅時間根本有限。第二樣嘢,係最重要嘅食物質素,我order嘅係Premium set,所以叫咗個A4鹿兒島和牛肩扒配北寄貝,我第一次見到餐廳將舊和牛燒到全熟,真係硬到阿媽都唔認得,咬到牙都軟埋。🤮🤮🤮另外佢嚿北寄貝,唔知係咪燒完之後擺咗一陣先上碟,總之就係凍嘅,所以好腥,而且師傅燒嗰陣唔知係咪用夾過羊架嘅夾去掂佢,總之有浸好古怪嘅羊臊味🤢🤢🤢食完第一round,我同朋友都已經唔夠膽叫任何肉類,諗住叫芝士焗珍寶生蠔試吓,唔知啲蠔
第二樣嘢,係最重要嘅食物質素,我order嘅係Premium set,所以叫咗個A4鹿兒島和牛肩扒配北寄貝,我第一次見到餐廳將舊和牛燒到全熟,真係硬到阿媽都唔認得,咬到牙都軟埋。🤮🤮🤮另外佢嚿北寄貝,唔知係咪燒完之後擺咗一陣先上碟,總之就係凍嘅,所以好腥,而且師傅燒嗰陣唔知係咪用夾過羊架嘅夾去掂佢,總之有浸好古怪嘅羊臊味🤢🤢🤢食完第一round,我同朋友都已經唔夠膽叫任何肉類,諗住叫芝士焗珍寶生蠔試吓,唔知啲蠔腥到癲,食咗兩輪主菜之後已經無意欲再叫任何嘢。
總結全餐,最好食嘅係Tiramisu,主食嘅話係炸薯條同單骨雞翼會比較出色,但我相信無論幾出色都好,都冇乜人想俾七百幾蚊走嚟食薯條同雞翼。最後我哋夾硬坐左咗個半鐘已經敗走,無論你揀限時定係任食嘅set都好,呢種質素都唔會令你想留低,奉勸大家將呢個錢攞去食放題仲好。
A4鹿兒島和牛肩扒配北寄貝
芝士焗珍寶生蠔