2018-08-21
尖沙嘴既to eat list真係好鬼長 我估有排都ko唔到個list 今日先嚟ko呢間Michillen 夜晚七點左右去到門口竟然差唔多坐爆曬 仲要d人keep住嚟reception既姐姐見咁多人都有d混亂唔知分咩人去邊張檯好 等左5-10分鐘終於入得啦呢度有d set 方便唔想諗食乜既人 但係竟然冇得食我最想食既聖子 咁我唯有散叫啦$198有兩份唔同做法既聖子首先食冰爽酒糟聖子呢款酒味唔算太濃 係種少少清清地既酒味 聖子肉夠厚 而且帶有鮮甜既味道另一款聖子係鐵板鹽焗聖子呢款聖子就同之前果款有d唔同 比較鹹d焗玩既聖子唔會好乾 而且鹽焗呢個做法既新鮮 味道平衡得唔錯之後我地叫左個差唔多檯檯都叫既興化炒米粉炒米粉比我地平時食到既米粉再幼d 更加有口感佢配上少少海鮮同埋菜 夠曬味我見到檯面有辣醬 我自己加左少少食 幾惹味米粉同埋辣醬佢都有得就咁買 所以我估都幾有保證既食完呢d之後覺得唔太夠候 我地就喺waiter建議下叫左個百秒黃花魚佢上菜上得好快 所以之後加單都唔洗怕要等好耐裡面d湯我覺得好好飲 好清甜呢款魚味道好濃 同埋都算滑 兩個人share一條啱啱好餐牌上面其實仲有d野食我覺得幾
夜晚七點左右去到門口竟然差唔多坐爆曬 仲要d人keep住嚟
米粉同埋辣醬佢都有得就咁買 所以我估都幾有保證既
佢上菜上得好快 所以之後加單都唔洗怕要等好耐
裡面d湯我覺得好好飲 好清甜
呢款魚味道好濃 同埋都算滑 兩個人share一條啱啱好
餐牌上面其實仲有d野食我覺得幾特別 好似蕃薯粉條咁呢d比較少見既我都想食 有機會再黎試下 但真係要記得book位 見到七點半開始有唔少人要等位