2019-07-21 294 浏览
一個無所事事既星期六,又係尋找拉面的故事既時間!呢日係openrice搵下有咩拉面食,無意中見到呢間拉面店,所以就約左女朋友一起去試試。星期六大家都訓到咁上下先出門,大概二點零鐘去到店到,不需要等位即可入座..由於無食到早餐,我就叫左個神虎精選,女朋友則叫左神虎,當中最大分別應該係少左舊豬腩肉。我地被安排到坐係一個貼牆既二人座位..一坐低已經覺得有少少迫加上背後有盆栽頂住張椅,..仲要同時拎住個背包用餐的確唔係幾方便,再加上有件奇怪既事出現🤣就係有隻小蜜蜂飛左入店😂嚇得店中幾位女孩子花容失色,但店員似乎無想趕走佢既舉動令我有點不太滿意。好啦!講番碗面,一上到枱個樣擺得好靚!當然黎到緊係先飲啖湯!但一飲發覺湯只是溫暖,豬骨味濃厚,但溫度唔夠熱就令小弟覺得就麻麻地..肉丸就不過不失,未見太特別,好在個腩肉都叫入味同淋..蛋就流心好食,而面質都屬正常。女朋友仲叫左一支少見既綠茶可樂試下..飲落個味有少少似藥水味..早知叫玻子汽水啦😂好耐無飲過!總結黎講..本人應該不會再黎,價錢偏貴,質素麻麻。完。
一個無所事事既星期六,又係尋找拉面的故事既時間!

總結黎講..本人應該不會再黎,價錢偏貴,質素麻麻。

完。
2019-06-01