2009-10-19 13 浏览
星期日由屯門出旺角食過下午茶,因為價錢又算平,出到去又唔駛等位就可以入去,雖然到走都差碟咖哩土魷未到,但我地兩個都食過13款野啦,成績唔錯唔錯,底返晒。叉燒腸: 皮太厚,但涵夠多 鳳爪: 滿滿一碟,味道又夠味,唔會太鹹 鮮竹卷: 涵太雜亂和太油膩,但味道都可以涼拌茄子: 還可以紀子圓肉糕: 只有紀子唔見圓肉既糕蝦餃: 蝦好爽又多,皮夠薄燒賣: 唔同其他酒樓既燒賣,因為小肥羊既燒賣只有面個隻蝦,涵內係只有豬肉冇咩蝦架牛栢葉: 好多薑蔥絲,味道夠入味,又爽口綿花雞 : 雖然碟野一到,粒冬菇一早在碟外,但碟內既真係好味,雖然 個汁好油但好味, D雞又多又滑羊肉春卷: 呢款我冇食到,只有男朋友食,佢都話味道唔錯,值得一試還有冇影低既什果沙律卷: 雖然係用春卷皮包,但涵料都唔會少,炸得脆卜卜炸雲吞: 雲吞雖大件,但涵料只有一粒蝦咁多蒙古餡餅: 呢款係我男朋友另一話味道好好味

叉燒腸: 皮太厚,但涵夠多
鳳爪: 滿滿一碟,味道又夠味,唔會太鹹
鮮竹卷: 涵太雜亂和太油膩,但味道都可以
涼拌茄子: 還可以
紀子圓肉糕: 只有紀子唔見圓肉既糕
蝦餃: 蝦好爽又多,皮夠薄
牛栢葉: 好多薑蔥絲,味道夠入味,又爽口

還有冇影低既
什果沙律卷: 雖然係用春卷皮包,但涵料都唔會少,炸得脆卜卜
炸雲吞: 雲吞雖大件,但涵料只有一粒蝦咁多
蒙古餡餅: 呢款係我男朋友另一話味道好好味

2009-10-18
$56.5 (下午茶)