餐厅: Sake Bar MURA
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
好多人都問我去開邊度飲野🫧首選MURA❤️高峰時期差唔多個個星期都去一次近期入坑先發現原來香港都有唔少by glass嘅清酒吧,呢間勁有feel,環境靚,上面酒樽燈位係我最欣賞嘅💯。貓店長超強大腦記憶好熟清酒,最鍾意你坐低就問你飲咩,你可以俾啲特徵佢,例如:想要芝士味、多碳酸、蘋果味之類,次次都勁貼題😱🤩,不過我次次都會話:推介你覺得唔可以錯過嘅清酒😂btw貓店長好識幫人影相😱👏🏻🧀酒盗芝士好邪惡但配酒一流,大家都係啲發酵野,面頭仲有啲咸咸地嘅醃漬魚腸,撈埋芝士好解漏🐟鮟鱇魚肝又係必食,鮮甜,唔洗點咬就化🍢關東煮蘿蔔夠淋,不過我通常都係為咗飲佢個啖湯🐙芥末八爪魚少嗆好有咬口🌽白粟米好鮮甜原來係生食粟米聽講最近當造🐓雞肝雲吞都要試,我以為可能係豬肉撈埋肝,估唔到成個餡都係雞肝,口感好得意▪️▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️1️⃣產土 山田錦 三農釀 生酒🍶 由古波斯的佩斯利Paislev漩渦腰果花紋組成,產土的英文Ubusuna 就是熨金銅色的文字嵌在圖案中,非常吸睛,而區分產土的分別可以在背後圖標得出結論。此款是三農釀,符合「菊池川流域」,「生もと」,「木桶仕込み」,3種特別條件釀造而成。倒入瓶內已
好多人都問我去開邊度飲野🫧
首選MURA❤️高峰時期差唔多個個星期都去一次

酒盗芝士

🐟鮟鱇魚肝又係必食,鮮甜,唔洗點咬就化

🍢關東煮蘿蔔夠淋,不過我通常都係為咗飲佢個啖湯
關東煮

🐙芥末八爪魚少嗆好有咬口

🌽白粟米好鮮甜原來係生食粟米聽講最近當造

▪️▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️

1️⃣產土 山田錦 三農釀 生酒

🍶 由古波斯的佩斯利Paislev漩渦腰果花紋組成,產土的英文Ubusuna 就是熨金銅色的文字嵌在圖案中,非常吸睛,而區分產土的分別可以在背後圖標得出結論。此款是三農釀,符合「菊池川流域」,「生もと」,「木桶仕込み」,3種特別條件釀造而成。倒入瓶內已看到大量的汽泡在上升,在繁喧的氣氛中相映成趣,香氣亦順之爆發,入口驚艷,碳酸感活潑什至媲美香檳,酒體爽脆而清澈帶甜,是一款令人沉醉的清酒。

▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️▪️

2️⃣ 悦凱陣 純米吟釀 金比羅大芝居

🍶又是一瓶有50%精米步合但稱自己為純米吟釀的酒,有輕量悅凱陣的質感,聞香都係偏清爽點,而凍飲關係比印象中的悅凱陣更偏輕身和壓低。了米旨味,整體變得清爽易入口,溫度上升會明顯醇厚同米旨味提高,這瓶在悅凱陣中是相對柔和輕盈,但悅凱的醇滑米旨特色都仍然會有點,是可以慢慢喝待它慢慢變化的酒。

關東煮
酒盗芝士