Odelice! (PopCorn 1)

餐厅: Odelice! (PopCorn 1)
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
之前去過荃灣分店食佢哋嘅𝖻𝗋𝗎𝗇𝖼𝗁 仲記得佢哋嘅𝖤𝗀𝗀 𝖡𝖾𝗇𝖾𝖽𝗂𝖼𝗍超好食😋 放工後唔想周圍去,近近地喺將軍澳食個晚飯 今次試咗佢個貴價啲嘅2人套餐,其實仲有散點/平啲嘅𝗌𝖾𝗍 .📍法式小館雙人套餐($788 )𝖡𝗂𝗌𝗍𝗋𝗈𝗍 𝖲𝖾𝗍 𝖿𝗈𝗋 2 🔻雜錦凍肉拼盤 𝖢𝗁𝖺𝗋𝖼𝗎𝗍𝖾𝗋𝗂𝖾 𝖯𝗅𝖺𝗍𝗍𝖾𝗋 凍肉拼盤一共有3款火腿,法式火腿味道最淡🐖風乾榛果肉腸比平日嘅沙樂美腸味道溫和唔會好油膩,中間仲有榛果增加口感🌰 意大利火腿柔軟細膩,富有鹹香,3款中我哋最鍾意呢款😍旁邊仲有酸種麵包、法國鵝肝醬同酸黃瓜 鴨肝醬有一絲絲鴨肉嘅口感,味道非常濃郁🦆 整體唔錯❣️ .🔻牛脊肉配法國鴨肝𝖥𝗋𝖾𝗇𝖼𝗁 𝖥𝗈𝗂𝖾 𝖦𝗋𝖺𝗌 𝖳𝖾𝗇𝖽𝖾𝗋𝗅𝗈𝗂𝗇 牛脊肉點咗3成熟,切開仲係嫰紅冇過熟 口感柔軟有牛味,份量好多有3大塊🥩 鴨肝軟滑,富有鴨油香,好正🫶🏻 旁邊配有香濃蒜蓉醬,超幼滑薯蓉🥔同焗蒜頭🧄 菜式飽肚又好食😋 .🔻香橙烤豬腩 𝖮𝗋𝖺𝗇𝗀𝖾-𝖲𝗉𝗂𝖼𝖾 𝖡𝗋𝖺𝗂𝗌𝖾𝖽 𝖯𝗈𝗋𝗄 𝖡𝖾𝗅𝗅𝗒 平日點菜盡量避免揀豬肉菜式,驚會煮到好乾好硬不過佢外皮比薯片更香脆,仲要超厚身口感好好😍食落豬油味好香🐖,

之前去過荃灣分店食佢哋嘅𝖻𝗋𝗎𝗇𝖼𝗁
仲記得佢哋嘅𝖤𝗀𝗀 𝖡𝖾𝗇𝖾𝖽𝗂𝖼𝗍超好食😋
放工後唔想周圍去,近近地喺將軍澳食個晚飯
今次試咗佢個貴價啲嘅2人套餐,其實仲有散點/平啲嘅𝗌𝖾𝗍

🔻雜錦凍肉拼盤 𝖢𝗁𝖺𝗋𝖼𝗎𝗍𝖾𝗋𝗂𝖾 𝖯𝗅𝖺𝗍𝗍𝖾𝗋
凍肉拼盤一共有3款火腿,法式火腿味道最淡🐖
風乾榛果肉腸比平日嘅沙樂美腸味道溫和
唔會好油膩,中間仲有榛果增加口感🌰
意大利火腿柔軟細膩,富有鹹香,3款中我哋最鍾意呢款😍
旁邊仲有酸種麵包、法國鵝肝醬同酸黃瓜
鴨肝醬有一絲絲鴨肉嘅口感,味道非常濃郁🦆
整體唔錯❣️

牛脊肉點咗3成熟,切開仲係嫰紅冇過熟
口感柔軟有牛味,份量好多有3大塊🥩
鴨肝軟滑,富有鴨油香,好正🫶🏻
旁邊配有香濃蒜蓉醬,超幼滑薯蓉🥔同焗蒜頭🧄
菜式飽肚又好食😋

平日點菜盡量避免揀豬肉菜式,驚會煮到好乾好硬
不過佢外皮比薯片更香脆,仲要超厚身口感好好😍
食落豬油味好香🐖,愈近肥膏位肉質愈嫰滑
不過我哋都食唔晒啲肥肉🤣搣走最肥嗰啲真係好正
另外仲有羽衣甘藍、幼滑薯蓉、車厘茄同香菇做配菜
比預料中好食好多,推薦👐🏻!

🔻士多啤梨提拉米蘇𝖲𝗍𝗋𝖺𝗐𝖻𝖾𝗋𝗋𝗒 𝖳𝗂𝗋𝖺𝗆𝗂𝗌𝗎
味道上完全唔係𝖳𝗂𝗋𝖺𝗆𝗂𝗌𝗎 ,但做法有啲相似🍰
海綿蛋糕空氣感重,應該浸過酒,食落有酒味🥂
𝖢𝗋𝖾𝖺𝗆夠滑唔膩配上士多啤梨醬🍓
味道上我哋只覺普通,冇人哋講到咁好食🫣

📍 舒緩𝖲𝗈𝗈𝗍𝗁𝗂𝗇𝗀
📍 抗壓𝖠𝗇𝗍𝗂-𝖲𝗍𝗋𝖾𝗌𝗌
飲品叫咗2杯花茶,一人一個壺可以慢慢自己飲🫖
一壺份量都幾多,啲茶夠晒熱♨️
𝖲𝗈𝗈𝗍𝗁𝗂𝗇𝗀加咗菩提樹、接骨木莓、罌粟花、薄荷、士多啤梨同蘋果乾,飲落薄荷味較重🌿
𝖠𝗇𝗍𝗂-𝖲𝗍𝗋𝖾𝗌𝗌落咗香茅、薰衣草、玫瑰花瓣同蘋果乾,香茅味突出