2023-02-01 49 浏览
終於過到嚟將軍澳呢間屋子食啦🥹❤️想試呢間餐廳好耐,不過真係有啲遠😢上個星期就就啱時間同朋友一齊過嚟試!!三文魚子鰻魚茶泡丼 $98茶泡飯好特別😆比起普通湯泡飯味道更加清新,唔會太油膩~不過我建議就唔好一次過落太多,除非你鍾意比較軟身啲嘅口感🫣慢慢加再配埋紫菜同埋一啲米粒,口感好豐富,三文魚子鮮甜,鰻魚亦都好好食😋雖然份量就唔係好多,不過都幾高質❤️ (另外同行朋友都叫咗鮭魚綜合茶泡丼,一樣吸引)白玉焙茶戚風 $68賣相好靚☺️焙茶嘅cream好多,而佢嘅味道偏苦,所以唔會好甜,食多幾啖都OK😍白玉煙靭好食!草莓雪山吉士小鬆餅 $82佢哋嘅小鬆餅好出名😌口味非常多,草莓呢款比想像中更加好食😍😍😍草莓像比較酸,而吉士醬比較甜,兩個味道中和左非常清新🥹而小鬆餅口感都幾好,雖然實淨但唔會好乾,值得推介!總括來講成個體驗超好❤️餐廳環境好靚,而且空間都好大,嗰日雖然係星期日,去客人比較多,但因為座位多同位置都比較闊落,所以都唔駛等好耐☺️而我坐嘅就係榻榻米嘅位置,雖然隻腳會有啲唔舒服😂😂🤣但係影相真係一流,呢間餐廳非常推介🥳

三文魚子鰻魚茶泡丼 $98

白玉焙茶戚風 $68