2025-07-21
估唔到一鼎開到嚟將軍澳啦!之前喺其他分店食過,質素相當高,今次放工近近地去呢到擦返餐勁~我地揀咗$329嘅澳洲200日穀飼牛套餐,有90分鐘時間。湯底揀咗麻痹鴨,入面有超大舊嘅台灣麻神鴨血,好軟滑水嫩,而且吸盡麻辣汁,超正!另外QQ骨膠原都唔錯,豬骨味幾香。肉類好豐富,有最正嘅澳洲200日穀飼牛、澳洲純和牛、花雕雞、丹麥梅花肉等等。澳洲200日穀飼牛好高質,肥瘦勻稱,而且肉質好柔軟,每片淥10-12秒就食得。每啖都食到香濃牛味,再散發牛脂脂香,超正呀!而且每轉點嘅牛肉都好靚,出餐穩定👍🏻海鮮有新鮮生蠔、大蜆、鮮蝦等等。生蠔好大隻,最緊要係好新鮮,好鮮甜!完全無腥味,勁正!大蜆都真係好surprise,唔係講笑勁大隻喎,我地瘋狂encore 生蠔同大蜆,食得好滿足!自助火鍋料都有唔少選擇。各類蔬菜款式好多,其中有啲少見嘅款,例如水蓮、羊肚菌,都好新鮮。其他食材例如丸類、花枝滑、蝦滑等都高質素!台灣小食選擇都好多,最愛滷肉、蒜味小香腸,仲有鹽酥雞同三星蔥串花枝。連煉奶炸油條、榴槤波波、黑糖炸麻糬、冰釀梅汁蕃茄都有,好正!飲品有多款手作茶飲、生啤等黑糖珍珠牛乳、芝士琥珀都值得一試,叫咗少甜唔
海鮮有新鮮生蠔、大蜆、鮮蝦等等。
台灣小食選擇都好多,
飲品有多款手作茶飲、生啤等
黑糖珍珠牛乳、芝士琥珀都值得一試,叫咗少甜唔會太甜,質素仲好過出邊啲珍珠奶茶店,叫多幾杯試咗唔同款式!
整體質素都好高,無論環境定係食物都好出色,值得一試!