Odelice! (PopCorn 1)

餐厅: Odelice! (PopCorn 1)
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
  • 会员凡于国泰伙伴餐厅用膳,每消费港币4元可赚取2里数。
须受其他国泰条款及细则约束。
2021-10-23 1894 浏览
今日同男朋友去咗将军澳睇戏~睇完戏差唔多夜晚八点,已经好肚饿啦🙈一行到出嚟就见到呢间Odelice,觉得个名好熟,谂谂吓佢应该有好多分店,点知一search就发现真系有好多分店🤣🤣我谂开到咁多分店质素应该都唔会差,所以就一于试吓浪漫嘅法国餐啦😋😋-1.Mixed Seafood Galette $168Galette系佢哋嘅招牌,其实即系好似薄饼咁样~底层系一块薄薄嘅煎饼,配上香草忌廉芝士汁,再加埋唔少份量嘅海鲜,包括鱿鱼、带子同埋虾,几特别,不愧系佢哋嘅招牌😊-2.Cod Fillet $228呢个鳕鱼份量都唔细👍配有绿色嘅青豆蓉酱同埋黄色嘅菇味酱,好独特嘅味道🤣鳕鱼应该系焗过嚟,好juicy~-3.Truffle Honey Duck Confit $188呢个油封鸭脾唔单只系主角好食,连配菜都好食👍只鸭脾估唔到唔算好干,松露蜜调味唔错👍侧边嘅薯仔炸过,好香口~仲有甜甜嘅苹果同埋烟肉沙律🥗一个主菜有唔同嘅味道,值得试👏🏻-4.Passion Fruit Creme Brulee $78普通cream brulee就食得多啦,呢个加咗热情果就真系未试过~估唔到食落去嘅感觉系会清新好多

1.Mixed Seafood Galette $168
Mixed Seafood Galette

2.Cod Fillet $228
Cod  Fillet

Truffle Honey Duck Confit

Passion Fruit Creme Brulee

普通cream brulee就食得多啦,呢个加咗热情果就真系未试过~估唔到食落去嘅感觉系会清新好多,佢系相对上比较稀身,热情果嘅味道会比蛋味重🤗可以一试~
5.Avacado,Banana,Oat Milk Smoothie $48

我本人都系一个牛油果爱好者,但凡见到牛油果嘅嘢饮都会嗌黎饮~而且呢杯系用咗燕麦奶,非常健康👍牛油果同埋香蕉嘅味道亦都平衡得好好,两者都饮得出🤗
6.Grapefruit Bellini $80
Grapefruit Bellini

呢杯系男朋友叫嘅,我偷咗一啖黎饮,好重西柚嘅味道,而且好够汽,唔会太甜,女仔都好易入口吖🤟🏻🤟🏻

2021-10-20
等候时间
5 分钟 (堂食)
Mixed Seafood Galette
Cod  Fillet