2017-05-22
今日要去紅磡睇五月天演唱會!!!行左去尖東附近睇下有冇台灣嘢食,跟住行行下見到呢間係地下既台灣餐廳,就入去睇下~~呢間鐵牛好識做生意 成場都係播緊五月天既歌,同場仲有好多著住黑tee既同道人, 正呀!跟餐加16蚊叫左特飲~珍珠朱古力好滑,啲珍珠多到食唔哂。水蜜桃蘇打就好甜,入面仲有生果添食台灣嘢點可以唔食鹽酥雞叫左個鹽酥小拼盤,入面有花枝丸、雞同脆薯(番薯),本來以為係薯條...有啲可惜,成個拼盤不過不失喇另外旁邊個夜市小香腸就好好味喇跟住就黎到主菜我叫左個豬軟骨肉燥伴麵,好入味啲骨大部分都煮到好淋,係有一兩舊咬唔到我男友就叫左招牌牛肉麵,我試左少少,啲牛肉個部位好好,筋肉好平均,口感一流個湯就好正宗,有去左台灣既感覺食到七點幾,我地同好多五迷就出發去紅館
水蜜桃蘇打 及 珍珠朱古力
另外旁邊個夜市小香腸就好好味喇
鹽酥小拼盤 及 夜市小香腸
跟住就黎到主菜
葱燒豬軟骨肉燥乾拌麵
招牌紅燒牛肉麵
食到七點幾,我地同好多五迷就出發去紅館