2013-04-08 289 浏览
一去到,已经见到大排长龙,餐厅好细心咁为每位客人送上一杯大大杯的峰蜜绿茶,系乍暖还寒嘅日子饮杯热饮真系有雪中送暖的感觉。由于人数太多,虽然已经book 左枱,但还是要等2……3分钟。入座时,经过放食物的地方,已经被那座长脚蟹山吸引。一开始,当然是冷盘啦。冷盘蚝:任食蚝真系好吸引,每次每人只可拎4只,蚝身细细的,厨师会再用水冲走上面的沙粒,不过亦同时冲走鲜味。不过都好好食,但系长期都大排长龙,小啲耐性应该会发忟。长脚蟹:面对住长脚蟹山,未食口水已经涌出黎,咁好彩撞正有蟹盖,真系好开心。蟹脚鲜甜爽口,蟹盖好多膏,一个人根本食唔哂,所以建议同3~4人一齐分享。冻虾:未食过咁爽口嘅冻虾,好甜,而且虾头好多膏呀热食鹅肝:本人对鹅肝一般,试左一旧,唔会话好好食要拎第2件,而且同场都见有好多鹅肝剩低。烧龙虾:芝士烧龙虾,可以一试。日式烚蔬菜:一般味精汤烚菜甜品:3.6北海道牛奶:平时卖好贵,所以都唔会食,今次终于可以大饱口福,质地好滑,而且浓浓的牛奶味,杀死人了。心太软:心太软是即场做的,所以食时内部仍然是热热的,成晚食左咁多冻野,一食热野,个胃舒服到不得了。有蚝食加埋装修,500蚊算ok,不过唔知

冷盘

冻虾:未食过咁爽口嘅冻虾,好甜,而且虾头好多膏呀

热食

烧龙虾:芝士烧龙虾,可以一试。

日式烚蔬菜:一般味精汤烚菜

甜品

有蚝食加埋装修,500蚊算ok,不过唔知点解成晚愈来愈嘈,侍应又好似愈做愈唔想做咁,去到中段,有啲觉得似去左new way buffet
2013-04-06
等候时间
3 分钟 (堂食)
庆祝纪念
生日