2018-05-16 769 浏览
今日lunch去买左个海南鸡饭返公司食,初头以为包装都唔差,仲用个环保袋装住,以为食物应该唔差啦,点知实在太差啦!从来都唔会写食评嘅我,不得不写依个食评!个饭平平无奇,个汁都叫做有味道,配以几片酸菜,而个鸡,初头都以为唔错,点知食食下,发现旧鸡系唔熟!!!食到一半发现旧鸡都几粉红色,仲要咬唔开,即刻咩食欲都无晒。因为公司同间舖头都近,我即刻落去话俾店员知旧鸡唔熟!店员当然肯同我换,但我话俾番半盒我得啦,佢哋俾一盒我我都食唔晒,唔想浪费.....好啦,换左俾我后,我再返公司谂住食埋果半盒,点知一开,连一片酸菜都无!而啲鸡,依旧系粉红色咁,为左唔想食坏自己,最终食多两啖饭就无再食,以后都唔会再帮衬水门桥!

海南鸡饭
2018-05-16