2020-01-13
臨近聖誕節,同同事食個Good的午餐預先興祝!係公司附近有間叫鮨真,之前有朋友極度推介,今日嘗試下去食個午餐。呢間餐廳主打廚師發板,但我們無book位,只好試下呢一間餐廳嘅午餐set!我們叫左2個set去share 食。本身lunch set會有茶碗蒸,蛋當然十分滑, 而且佢家有少少海鮮喺入面, 清新得嚟又小小鮮味。👍🏻✔️鱈魚西京燒配珍珠米呢個鱈魚完全無腥味,仲好嫩滑!無唸過燒的魚都可以煮到甘嫩滑,真係剛剛好,肉汁完全鎖喺入面。原來我不太好魚皮,但廚師燒到外面有金黃色,加上燒汁,真係好好味!✔️日本和牛薄燒配珍珠米我最欣賞呢個,絕對物超所值!外表平平無奇的牛肉,但牛肉味道極濃, 而且油花比例一流, 一放入口, 牛肉嘅油脂喺口裏面充分散發, 齒頰留香。配上廚師特製的燒汁,令到牛肉的鮮味充分帶出來。日本的珍珠米,真係特別好食,加上兩道菜都非常出色,真係好正!總括而言,呢間餐廳真係好出色。我下次一定要來食下晚市的廚師發板!
我們叫左2個set去share 食。
✔️鱈魚西京燒配珍珠米
✔️日本和牛薄燒配珍珠米
我最欣賞呢個,絕對物超所值!
總括而言,呢間餐廳真係好出色。
我下次一定要來食下晚市的廚師發板!