2023-08-21 27 浏览
唔講唔知原來烤魚加豆花係咁好味嘅。第一次食豆花烤魚,店員同我哋分享佢哋嘅豆花係每日新鮮製造,豆腐係高蛋白的健康食材。招牌香辣豆花魚首先湯底係十分之香,辛辣嘅刺激恰到好處,花椒同花椒油嘅比例都好配合,避免過份太麻,影響整個味道。有兩種魚類可以選擇,巴沙魚就完全無骨,怕魚骨嘅人就啱哂!肉質爽滑。火鍋配料嘅玩法都幾好,可以平細細份咁平平地叫,兩個人食都可以食多幾款配料,唔需要下下都叫咁貴咁大碟,淨係食到幾款。羊肉片牛肉片肉類都係十分新鮮,賣相都係鮮紅精神。羊肉味道較濃,接近黑草羊嘅味。另外牛肉係屬於鮮滑牛嘅牛肉。煮落一啲都唔韌,仲好彈牙爽口。牛柏葉,肥腸,鴨血內臟類嘅選擇都唔少,樣樣都新鮮乾淨,多多都唔怕食。最驚喜係一份都係8蚊,真係抵到爛。魚腐,蛋餃魚腐適合慢慢煮耐啲,將湯汁慢慢煮入去,煮淋啲好食啲。蛋餃呢款配料香港打邊爐較少見,蛋皮嘅味道比普通嘅餃子更加香,好食啲。萵筍響鈴片竹笙通常我打邊爐如果個湯底好味,呢三款我都一定係會叫嘅,因為全部都係吸湯嘅最佳拍檔。萵筍夠爽脆唔老。響鈴無走氣或者油溢味。竹笙無過份浸水。川味口水雞小食叫多個口水雞過下癮,唔夠喉嘅朋友都可以叫返個,再用返佢嘅辣椒料配

招牌香辣豆花魚

羊肉片牛肉片

牛柏葉,肥腸,鴨血

魚腐,蛋餃

萵筍響鈴片竹笙

川味口水雞小食
叫多個口水雞過下癮,唔夠喉嘅朋友都可以叫返個,再用返佢嘅辣椒料配埋火鍋一齊食,仲夾。食下口水雞又夠哂開胃。