餐厅: 百樂潮州酒家
资讯:

• 鹵水鵝肝 $368鵝肝份量十足,鹵水味道唔會太重,反而帶點陣陣香料味,啱啱好帶出鵝肝嘅香滑✨• 杏汁燉白肺湯 $328湯底夠濃郁,有杏仁香,又唔會搶味。豬肺處理得乾淨,冇腥味,飲落順口,滋潤又暖胃,入口仲有啲爽口感。每啖湯都覺得滋潤暖胃,飲完成個人都舒服晒😌• 椒鹽鮮魷 $178炸得金黃香脆,外脆內嫩,椒鹽落得啱啱好,唔會太鹹,魷魚新鮮彈牙。每件都炸得金黃,保持到鮮魷嘅彈性,送啤酒一流😋• 頭抽煎封大花蝦 $316花蝦夠大隻,新鮮彈牙,用頭抽煎封後帶少少焦香,惹味又唔會搶走蝦本身嘅鮮甜🧡• 鮮蝦水瓜烙 $168內裏有蝦肉同埋水瓜絲,不過就偏油膩一啲,蘸少少醬油更惹味😗• 普寧蘿蔔灌漿 $140蘿蔔爽口清甜,炸漿輕薄,呢道菜比較特別,平時喺其他地方少見,值得一試
• 鹵水鵝肝 $368

• 杏汁燉白肺湯 $328

• 椒鹽鮮魷 $178

• 頭抽煎封大花蝦 $316

• 鮮蝦水瓜烙 $168
內裏有蝦肉同埋水瓜絲,不過就偏油膩一啲,蘸少少醬油更惹味😗

• 普寧蘿蔔灌漿 $140