714
等级4
216
2022-12-19 112 浏览
今天和家人去了間近觀塘地鐵站的私房菜,覺得食物幾精緻,吃得開心沙律菜伴芝麻醬好味又新鮮,雙色墨魚仔也十分惹味,茶燻流心蛋好滑,口感特別,黑茄子加魚子醬真的未試過,原來好「正」!餐湯絕不遜色,火候夠,哈密瓜配螺頭清潤,無比。姫松茸淮山配黑豚肉湯好香,豚肉入味😀蝦球水芙蓉用紅蘿蔔汁配滑滑蛋白,蝦球又大又鮮味,簡單材料但好好食黑松露炒露荀,好惹味,花尾躉班球無骨吃起來方便,有點黑松露味更good👍🏻牛面肉又冧又嫩,醬汁很明顯特製,廚師將牛面肉煮🉐️十分入味,是全晚最美味的菜式💯🎉蟲草花牛肝菌蒸雞這傳統菜,廚師整得好,件件雞都又嫩又滑,滲透菌味大紅大紫炒飯個樣靚靚,紅菜頭加紫薯炒飯,既健康又好味芝麻湯丸做甜品, 暖笠笠,適合冬天吃
更多

5 浏览