2011-08-21
見呢度個宵夜buffet $218咁抵,就同男朋友去食10點鐘開始,大慨9:55分先俾人入座 夠10點開始去攞o野食,習慣o左第1round都係攞凍盤, 有4款cheese,海鮮得青口同蝦刺身有3款(salmon, tuna同另外一款唔記得係乜,因為完全冇食刺身),壽司得一款salad有幾款, 仲有smoked salmon第2 round睇熱食,款式都ok, 有牛肉粒,燒雞翼,美式蠔餅,蜆,咖哩, etc.湯有一款中湯+西式湯唔知係咪因為我遲去攞,好多食物都好似得返好少咁, (e.g. 碟牛肉粒得返幾粒,碟蜆就淨返d未開o既殼,要係咁"巢"先搵到o個2,3粒肉)俾我個感覺係dinner buffet食淨o既繼續擺o係度,真係冇先refill到甜品,一餐buffet我最注重o既部分可惜除o左雪糕之外,其他都頗失望。款式唔算少,但吸引我去攞o黎食o既實在唔多(其實同我本人偏食都有少少關係o既...)個豆腐mousse都ok啦,不太甜, 個brulee caramel完全唔得。最好真係得個雪糕,有我鍾意o既綠茶hsbc同恆生card有88折,原價加一。呢個宵夜buffet我覺得唔太抵(即使
10點鐘開始,大慨9:55分先俾人入座
salad有幾款, 仲有smoked salmon
到甜品,一餐buffet我最注重o既部分
呢個宵夜buffet我覺得唔太抵(即使只係$218),半年前食過jw marriott lobby lounge個宵夜,我覺得好好多,雖然價錢貴過呢間,但物有所值