2025-07-24
尖沙咀超啱打卡嘅宮廷風火鍋店!✨期間限定.木瓜龍躉片魚湯鍋濃濃嘅魚湯好鮮甜,之後加湯都係加魚湯,味道唔會變淡。龍躉片大大塊,鮮嫩彈牙又有少少膠質。估唔到木瓜煮極都咁甜。✨艾莎公主牛肉寶盒頂級安格斯牛肉、手切本地牛肉、新鮮牛展、頂級雪花肥牛、牛黃喉、牛肉粒、牛舌花唔係牛魔王都覺得正!手切本地牛肉又嫩又多肉汁。新鮮牛展有少少咬口但一啲都唔韌,肉味仲好濃郁。牛黃喉口感爽彈,低卡高蛋白質係我嘅最愛。✨手打蟹子蝦滑質感綿密又彈牙,唔似出面啲機打咁死實實。蝦肉比例好高,啖啖都食到蝦嘅鮮味。✨鮮魷魚蝦餃4粒餡料係魷魚+蝦打成滑,同手打蟹子蝦滑味道有啲似。落咗單先發現仲有炸物版。✨蒜香酸辣鳳爪餓到肚都扁,嗌個小食食住先。無骨鳳爪好啱懶人。味道好香不過辣到我飲咗半杯啤酒。✨香香宮煮雜菇拼盤竟然係菇+菜。價錢平過嗌兩份菇/菜。
尖沙咀超啱打卡嘅宮廷風火鍋店!
✨期間限定.木瓜龍躉片魚湯鍋
✨艾莎公主牛肉寶盒
✨手打蟹子蝦滑
✨鮮魷魚蝦餃4粒
✨蒜香酸辣鳳爪
✨香香宮煮雜菇拼盤
竟然係菇+菜。價錢平過嗌兩份菇/菜。