餐厅:
优惠:
国泰会员凭「国泰 - 亚洲万里通」应用程式內会员二维码,赚高达HKD4 = 2里。受有关条款约束。
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
Tasty Hotpot Palace (Golden Glory Mansion)
39K
KaKa522
宮殿。8月慶生。88折!
KaKa522
2025-08-09
2K 浏览
关注
餐廳入面有宮廷服比大家著嚟打下卡~幾過癮.座位舒適仲有生日優惠醬料盤多款湯底中揀咗呢個滋陰養顏嘅👑 《 雍穆公主·花膠雞湯鍋(半隻) 💲328 》未落雞前先飲湯~湯底好清甜零味精,飲完唔會渴,湯中又有好多花膠~ 之後就落雞肉啦~肉多嫩滑~ 湯底打到最後一啲都無變咸👍🏻🎋《 自家製足料竹蔗茅根 💲78 》一壺大約有5杯~ 清甜零添加糖,好下火👍🏻🥩《 艾莎公主牛肉寶盒 💲498 》一上枱已經有視覺享受,以乾冰營造仙氣特效,然後就到味覺享受了,盒中共有7款牛肉: 頂級安格斯牛肉、手切本地牛肉、新鮮牛展、頂級雪花肥牛、牛黃喉、牛肉粒、牛舌花。肉味濃郁有口感,牛黃喉十分爽脆,一啲都唔韌,牛舌花薄身爽嫩~ 🌿《 海帶苗 💲68 》 又嫩又鮮爽~🍜《 刀削麺 💲38 》 彈牙唔粉,掛汁好食~ 🐟《 白鳝片 💲128 》 肉質嫩滑;🐷《 猪頸肉 💲58 》 嫩腍爽脆~🥟《 蟹黃餃4粒 💲78 》 肉餡實在,鮮甜~ 服務員態度好,有得換服打卡,又有生日優惠,岩晒啲飯聚、慶生!查看更多
跟妮飲食
公主駕到
跟妮飲食
2025-07-08
关注
🪭熊妹一早聽聞過尖沙咀有間宮廷風做主題嘅高級打邊爐《香香宮煮》,而魷魚妹都話想食好耐,咁少女心咁fancy🌸嘅地方梗係湊埋公主們👸🏼去烚吓烚吓啦。📌《香香宮煮》係尖沙咀地段開咗有4、5年,就係以宮廷風的裝潢🏺同粉紅色公主的色系🩷,以「香香公主」的諧音打響名堂,吸引大眾們來感受一下身處宮庭享受佳餚的味道。雍穆公全•花膠雞湯鍋(半隻),$328魷魚妹好鐘意食花膠雞湯,鍋底點算呢個就岩哂佢喇!招牌花膠雞湯鍋,雞湯味超濃味,每天新鮮熬製,飲落係啖啖好濃烈的雞湯精華,仲要唔係無咩雞油,配上好多塊厚身花膠,大大塊花膠煲到膠質出哂黎,果然係真材實料,成煲花膠雞湯真係要飲碗頭啖湯先好再打邊爐,岩哂公主們養生美顏夠哂補。然後一大碟半隻三黃雞倒入鍋煲入面,本身已經煮熟,係煲入面滾熟就食得,肉質嫩滑有雞味,唔係雪藏雞,索埋雞湯食好正!艾莎公主牛肉寶盒,$498打邊爐梗係要食牛,叫個牛肉寶盒就夠哂滿足喇!一打開公主的華麗寶盒,一陣陣霧氣飄出嚟,公主呀嘛,真係仙氣滿溢。寶盒有7款牛肉:手切牛三角 、手切牛肉、新鮮牛展、頂級雪花肥牛、牛黃喉、牛肉粒同牛舌花。每款都有4-5件,份量幾多。當中,一家係雪花肥牛跑出喇,小小一件淥兩淥,食得重牛味又軟淋,從來雪花肥牛真係無得輸。伊比利亞橡果豬,$188好華麗的古式冰筒上陣,成個賣相已經好吸引。冰筒上有5-6塊橡果豬片,薄切容易恰熟,比較多肥肉位,連瘦肉一齊食,肥瘦均勻仲有油脂味,係橡果豬的優勝之處。手打蟹子蝦滑,$138兩大碌蝦滑,面頭怖滿蟹子,刮一刮蟬滑落鍋度恰,有粒粒蝦肉夠彈牙,點埋調味醬料食好滋味。即炸黃金炒響鈴,$98好特別的響鈴係加入了黃金蛋黃起沙炒起,所以係即食,唔係平時一般浸入湯鍋索汁食。蛋黃沙沾滿整條響鈴,食落口仲和暖,又脆卜卜,超惹味又邪惡的炸物小食。皇帝菜,$52菜洗得新鮮,浸滿湯汁一齊食夠哂味道。自家製足料竹蔗茅根(1渣),$78嘩!竟然用上古代酒呈,直呈好似穿越時空去左古代咁。酒呈相信係鐵打造成的,非常有重量,咁靚的酒呈就緊係扮下古代人籣花手幫魷魚妹斟返杯喇。📌《香香宮煮》靚裝大飽眼福,用料上乘夠滿足味蕾,萬事俱備,只欠「公主駕到」🧝🏼‍♀️。查看更多
+ 20
宮廷風嘅邊爐🍲打卡一流
photoddixted
2025-05-27
关注
香香宮煮 📍:香港尖沙咀加拿芬道16號金輝大廈1樓🚗:尖沙咀地鐵B2出口 步行1分鐘📞:+852 2338-1515💲:~HKD800/head for dinnerFood quality✔️:伊比利亞橡果豬、香香煮宮響鈴拼盤、美濃水蓮、艾莎公主牛肉寶盒👌🏼:松露芝心墨魚丸、自家製竹蔗茅根、香香公主鴛鴦湯鍋(芫茜山湯鍋、椰子雞湯鍋)、公主醬介總結:😋一間行宮廷風嘅邊爐🍲打卡一流 食物一上枱有wow factor 架勢十足 夠哂體面非常適宜帶客去😋打邊爐一定要食牛 所以牛肉寶盒一定必叫 一上枱陣陣煙霧瀰漫🌫️未食都夠震撼 包7款: 手切牛崩沙同牛肉 新鮮牛𦟌 雪花肥牛 牛黃喉 牛肉粒 同牛舌花 一次食7款 當中以牛肉粒有啲驚喜😋豬肉片好食過牛 擺盤又係勁靚仔 大塊肉 肉質又靚 冇得輸😋我最喜歡💕佢嘅響鈴同水蓮 響鈴外層係咸蛋黃 好香口同惹味 水蓮又係必點 我以為得台灣有 比較鮮甜但又爽口 重點冇土味🤔打邊爐有得揀竹蔗茅根真係特別 以龍嘅偽青銅造型示人夠哂威 重點係食食好漏 飲下啲竹蔗茅根又有返啲胃口😝🤔環境就行豪華宮廷風 仲準備咗啲清朝服裝畀你影相📸隔離枱應該生日 我見有哂氣球做足功課 員工都頗細心 唔駛叫都識加湯🤔叫鴛鴦湯鍋就一次滿足兩個願望 試咗芫茜山湯鍋同椰子雞湯鍋 作為茜客覺得唔夠茜 椰子🥥味嗰款夠出 同埋好多雞 足料嘅🤔松露芝心墨魚丸就幾好食嘅 芝士都做到流心效果🥺🤔醬介以九宮格呈現 每枱都有 咩都有 但個人建議可以加麻醬😨性價比確實是很低 所以比較建議同客食有得claim公數冇咁肉赤 另外openrice午市68折 某啲晚市時間78折👍🏼查看更多
伊比利亞橡果豬
高質打邊爐
Tse yip
2025-05-20
关注
門口已經有種古典宮廷嘅感覺,入到去更加有皇帝座位,可以感受一下當皇帝嘅感覺😚而且有好多唔同嘅卡位,更加有心思改晒名😍雍穆公主花膠雞湯鍋(半隻)一上枱店員建議可以飲咗湯先,非常之清甜,而且入邊有好多花膠,非常足料😍。最後可以落埋半隻雞落去,雞使用了龍崗雞,肉質爽嫩,配埋湯一齊食一流👏🏻👏🏻👏🏻艾莎公主牛肉寶盒🐮真係好似成個寶盒咁樣,仙氣滿滿。唔同部位嘅牛都喺度,滿足大家嘅願望🎁。印象深刻竟然有手切牛崩沙、牛黃喉、手切本地牛肉,味道非常之濃郁,又夠嫩,想試唔同種類嘅人一定要揀呢個伊比利亞橡果豬擺盤都十分豪華🐖,而且食落去肉質好好,唔會好煙靭,而且亦都有味道手打蟹籽墨魚丸手打丸好驚喜,非常之彈牙 ,每粒都真材實料,值得一讚🍡🍡香香宮煮響鈴拼盤最鍾意有拼盤選擇,可以一次過試晒唔同款,有原味和黃金口味。非常之鬆脆,黃金口味即係鹹蛋黃,超級惹味同香口,個人鍾意浸幾秒湯即刻食,豐富咗口感🥰🥰竹笙竹笙超正😍😍😍,質地鮮脆,索哂清甜的湯竹蔗茅根清熱一流,非常健康,而且唔會太甜香香宮煮 (尖沙咀)尖沙咀加拿芬道16號金輝大廈1樓查看更多
wwwilovefood
宮廷火鍋
wwwilovefood
2025-09-25
关注
門口已經帶有濃厚嘅古典宮廷風格,入面更設有皇帝專座,讓人感受當皇帝嘅尊貴感覺,而且好多唔同主題嘅卡位,仲用心幫每個座位改咗獨特嘅名字,好有特色!👑艾莎公主牛肉寶盒真係好似一個寶盒咁,仙氣滿滿!集合唔同部位嘅牛肉,有手切牛崩沙、牛黃喉同手切本地牛,味道濃郁又嫩滑,想試多款牛肉一定要揀佢!✨ 呢個寶盒集合咗唔同部位嘅牛肉,最特別係首次試到爽口嘅牛黃喉。其他牛肉都好鮮嫩,肉味濃郁,一攤開寶盒仲帶住仙氣飄逸嘅感覺,超吸睛!✨真龍蝦豚肉餃・四粒真龍蝦豚肉餃皮薄夠彈牙,餡料有鮮甜嘅龍蝦肉同香嫩豚肉,口感多層次兼且鮮味十足,入口 juicy 爆汁,好滋味!🦞🥟雜菜拼盤色彩繽紛,口感多樣,菜式爽脆新鮮,配合微甜或帶香料的醬汁,味道清新開胃查看更多
yanie.ccc
做一晚公主
yanie.ccc
2025-09-24
关注
公主駕到👸🏾無論裝修至服務時時刻刻提醒你係一位公主/ 皇帝門口仲有皇座同宮廷服飾供應打卡,儀式感滿分湯底選擇木瓜龍躉魚湯,足料又鮮甜,職員會先將木瓜切開,雖然呢度係加湯而唔係加水,不過記得預先裝起碗湯慢慢品嘗牛肉併盤牛三角肉味最濃、牛展口感最厚實、牛舌爽彈厚薄適中,每款都約有6片,唯一要挑剔無牌分辨邊款打邊打另外佢地餃子同手打丸口味都好特別,例黑松露芝士、櫻花蝦紫菜、蟹黃餃等,而且外皮都好薄好滑查看更多
chingcyyy
限時做公主💗
chingcyyy
2025-09-21
关注
香香宮煮穿越宮廷打邊爐的感覺,火鍋升級為視覺與味覺的享受,竟然餐廳的卡位,全部都有寫「宮殿」,而且門口位置竟然真的有一個皇帝的座位,旁邊還有提供格格頭飾和衣服,打造在宮廷吃飯的感覺~湯底方面我們選了花膠雞湯鍋(半隻)揭蓋瞬間香氣撲鼻,湯色金黃,膠質很強,花膠非常大塊和厚實,而且雞肉很嫩,這個湯底每勺都是濃縮的滋補精華,很好喝艾莎公主牛肉寶盒水晶寶盒掀開時乾冰霧氣繚繞,非常適合打卡,又靚又有食慾,當中有七款不同部位的牛肉,可以試晒咁多款部位,而我最喜歡手切牛三角,雪花紋靚,油脂香濃。自製足料竹蔗茅根居然是用龍壺,樣子非常架勢!而裏面的竹蔗茅根非常清爽,很適合配搭邊爐肉丸拼盤有五款不同的丸類,全部丸類都是手打丸,非常彈牙,勁好食,超推薦瑤柱乾貝滑干貝絲與貝漿黃金比例混合,每口都吃到絲絲分明的海洋鮮甜,而且口感彈牙富貴餃子拼盤餃皮包裹著松露蟹肉、蟹黃、帶子等奢華餡料,四顆餃子都驚喜,皮薄餡靚!環境設計顛覆對火鍋店的印象,真是像一個宮廷公主!!重點我覺得一定要嘗試的是就餃子和丸類,坊間真的比較少有那麼特別的口味,而且做得非常出色!查看更多
mickeys27
打卡宮廷火鍋 好食又好玩
mickeys27
2025-09-19
关注
黎到尖沙咀,男友話附近有間好有特色嘅打邊爐入到去都呆左一下因為真係好似古代皇宮,有古裝服同龍椅打卡,超正!😍🍲 花膠雞湯鍋有幾款湯底其實都好吸引,不過最鍾情都係花膠雞湯喎雞件係分開上桌,自己落鍋煮2分鐘可以保持雞肉滑嫩口感,與別不同!🥩 艾沙公主牛肉寶盒一個寶盒有7款牛肉,岩晒想試多啲嘅我上枱仲有煙霞效果,打卡必備!✨珊瑚、桂花蚌雙拼爽口彈牙,雙拼選擇超新鮮!手工水餃 - 韭菜豬肉餃大大粒好足料,韭菜豬肉味濃仲有好多口味揀,超豐富!響鈴+鵝腸新鮮美味,連裝竹蔗茅根既壺都超有特色!店鋪環境古風十足,當正我係公主咁投餵😆😆😆今餐真係食得開心,玩得開心查看更多
+ 3
香港美食指南
宮廷式氣派火鍋
香港美食指南
2025-09-19
关注
打邊爐真係一年四季都啱,今晚同朋友搵到呢間尖沙咀打邊爐,環境好有特色,以宮廷風設計,仲有衫俾客人可以拍照📷,店內座位寬敞,特別適合與家人朋友聚餐。招牌必試「雍穆公主·花膠雞湯鍋」湯底清甜鮮美,花膠軟糯彈牙,雞肉鮮嫩入味,喝一口湯就暖心暖胃,滋補功效明顯。「艾莎公主牛肉寶盒」造型精致,氣派十足💯寶盒內有多款牛肉,肉味香濃。 黑松露蟹肉餃皮薄餡多,蟹肉鮮甜帶有陣陣松露香氣,口感豐富且充滿驚喜,令人一試難忘。 即炸黃金響鈴外皮酥脆金黃,香氣撲鼻,必食推介。新鮮嘅黑毛肚質地爽脆,搭配湯底恰到好處,每口都充滿嚼勁。娃娃菜吸收湯底後,清甜鮮嫩,作為火鍋配菜非常合適。 餐廳自家製竹蔗茅根飲品甘甜解熱,味道天然,飲完清爽。甜品Baileys奶凍細膩滑溜,奶香濃郁中帶酒香,完美為一餐劃下句號。查看更多
wing_2007
充滿皇宮氣派嘅火煱店🔥
wing_2007
2025-09-18
关注
前排去左間好有特式嘅火煱店,以中式宮庭風為主題,一入到店舖就見到一座龍椅,仲有D宮庭服裝,可以感受下皇室嘅氣派👸🏻花膠雞湯鍋🐥呢個湯底真系不得了😍 湯底濃郁而鮮香,充滿雞湯同花膠嘅味道,濃郁感十足,花膠令成個湯底嘅口感更加張口🤤系骨膠原啊,女生最需要的~系養顏湯底之選😆打邊爐之前記得飲返幾碗靚湯先~雞件已經煮熟,我會再倒入湯鍋到吸收精華再食。艾莎公主牛肉寶盒 $498🐮手切牛三角🐮新鮮牛胸尖🐮新鮮牛展🐮頂級雪花肥牛🐮牛黃喉🐮牛肉粒🐮牛舌片呢款牛肉寶盒包含多種不同部位嘅牛肉,系一個非常豐富的選擇,適合牛肉愛好者,每一種都有其獨特的風味和口感,帶有自然的肉香,能夠吸收湯底的精華。蟶子皇🤍新鮮嘅蟶子,口感爽脆鮮甜,帶有淡淡的海洋,肉質飽滿,入口後鮮味爆發,咀嚼時帶有彈牙感,滿足感十足。餃子拼盤🥟有蟹黃餃同黑松露蟹肉餃,用料高質👍🏻查看更多
Filia Lam
高級打邊爐
Filia Lam
2025-09-15
关注
朋友力推左一間打卡able嘅高級打邊爐餐廳,入面環境好似處身於宮廷環境中😆😆而且一入到門口已經有不同嘅宮廷服同埋皇座比大家著住嚟打下卡🤩,真係好過癮,已經瘋狂打卡了。入面所有野都係以宮廷作為主題的。湯底我地叫左昭陽公主-椰子雞鍋 $328店員建議可以飲咗湯先,唔係講笑! 湯底非常濃郁,材料非常豐富,餐廳都用左好多唔蔬菜同埋大量椰子。眼見d 雞好似用左成隻咁, 非常足料😍一齊熬製而成,味道鮮美,清甜可口。真係未開始已經飲左2 碗湯!!艾莎公主牛肉寶盒都係必叫的 $498仙氣滿滿, 寶盒有不同種類嘅牛:頂級安格斯牛肉、手切牛肉、牛展、雪花肥牛、牛黃喉、牛肉粒同埋牛舌。全部都非常新鮮同埋油花均勻,入口嫩滑多汁,味道濃郁,岩灑想試唔同種類嘅人紫菜櫻花蝦豬肉丸$78非常特別,結合左櫻花蝦鮮香同埋豬肉豐富口感,味道鮮美香香宮煮雜菜拼盤$148多款新鮮蔬菜集合: 🍅🌽🥬清甜,最啱用嚟吸收火鍋湯底嘅精華自家製竹蔗茅根$78唔會太甜,好飲@tasty_hotpot_palace📍地址:香香宮煮(金馬倫道店)尖沙咀加拿分道16號金輝大廈1樓全層 (入口於金馬倫道恆生銀行對面)#香香 #香香宮煮 #tasty #火鍋 #hotpot #hotpothk #打邊爐查看更多
Eathkgirls
養生宮廷風火鍋!椰子雞鍋超香濃
Eathkgirls
2025-09-15
关注
中午時間嚟到 比起平時容易book啲好鍾意佢哋嘅中式宮廷風設計 打卡位好多-首先點個椰子雞湯先昭陽公主.椰子雞湯飲落去真係好舒服用得重了未見過有咁多椰子肉,三黃雞、粟米、番薯蜆一開始都唔知道有蜆 唔怪得更加清甜-艾莎公主牛肉寶盒 有七款唔同嘅牛肉,手切牛崩沙,本地牛肉,新鮮牛腱,頂級雪花肥牛,牛皇后,牛肉粒,牛舌花,牛魔王必點!有乾冰的霧氣真係仙氣十足肉質嫩滑 牛味足我就特別鍾意本地牛肉和雪花牛肉心多多咩都想食 就啱晒啦-手工餃一款(4粒) 餃子係手工包製鮮魷魚蝦餃感覺上好奢華-伊比利亞橡果豬豬肉片品質一流完全唔會輸牛肉 口感好嫩滑娃娃菜煮淋之後 加埋椰子雞湯 真係好食-服務都唔錯,會主動過嚟加湯又有一次性圍裙,防止整污糟衫打卡位多 ,環境氣氛食物都唔錯查看更多
rachelwong28
【尖沙咀】宮廷式宴會|香濃雞湯+勁量骨膠原🐓
rachelwong28
2025-09-11
关注
夜媽媽想打邊爐,想搵間有啲趣味性,又有空間感,可以同朋友好好傾計嘅話,可以試下呢間。我見一入門口有啲宮廷衫放係度,我相信大家有機會可以cosplay住打個卡嘅,呢度裝修真係好宮廷風😂/雍穆公主•花膠雞湯鍋(半隻)$328/記得未chur牛肉之前飲飲個湯,好香濃🙉仲有好多好厚嘅花膠,夠曬養顏🧏🏻‍♀️再食埋啲雞,滑嫩程度都ok,份量係超多🐓🐓🐓/艾莎公主牛肉寶盒$498/公主駕到當然要俾多少少仙氣~牛肉款式多多,唔會太瘦,而一口牛牛味濃郁喔幾鍾意❤️🐮(以為份量好少?最後兩個人係食唔曬嘅😂)/蟹黃餃$78/唔講以為拆緊隻大閘蟹來食👀蟹味好濃郁🦀🦀🦀/竹笙$88/係雞湯游完水之後,索曬湯汁大滿足😌👍🏻/即炸黃金炒響玲$98/普通響玲就食得多,黃金版嘅又食過未?⚜️超重鹹蛋黃味,個人覺得煮耐過原版多少少時間會好啲👌🏻/娃娃菜$52/蔬菜新鮮程度ok,份量都頗多🥬/沙白蜆$68/當時我同朋友講,點解要用痰罐裝😂都幾有儀式感嘅呢個方式/自家製足料竹蔗茅根$78/個壺真心超重😂但好清甜,令我由原本唔鍾意飲呢樣野變成幾鍾意🙈查看更多
eatwithme.kkk
沉浸式宮廷主題火鍋盛宴|公主打卡必試!
eatwithme.kkk
2025-09-09
关注
最近和朋友去尖沙咀吃了一家很有特色的火鍋店——香香宮煮。整間店是宮廷主題風格,裝潢充滿宮廷氛圍,還有龍椅、格格服、皇帝袍可以拍照,整體氛圍很特別,打卡點也不少。---👀 店內環境:・牆上掛著古代宮廷牌匾,裝修細節很到位・座位寬敞舒適,還有獨立卡位,適合聚餐或慶祝。到訪當日看到許多人預約慶祝生日,店家還會特別準備氣球幫忙慶祝,感覺十分用心!・提供服裝拍照,體驗感十足👨‍🍳 店員也穿著古裝,整體氛圍一致,感覺店家很用心💰 人均消費約 $300–450 港幣,餐點選擇多,品質也不錯,算是值得!---🍽️ MY PICK:🐔 雍穆公主·花膠雞湯鍋(半隻)湯底清甜濃郁,花膠滑嫩,喝起來很舒服的真材實料,不會口渴。店家很貼心的雞肉另上,想吃的時候放進去滾2分鐘即可,使雞肉保持鮮嫩!🥩 艾莎公主牛肉寶盒裡面有七種不同部位的牛肉,包括牛舌、雪花肥牛等,打開時還有乾冰效果,視覺和味覺都兼顧,和朋友聚會選擇困難症必選!🥟 黑松露蟹肉餃餃子皮薄餡多,蟹肉鮮甜,黑松露香氣也很明顯,算是有驚喜!🦑 手打黑松露墨魚滑口感彈牙,墨魚味濃郁,搭配黑松露很特別🥬 美濃水蓮在香港很少見的菜式!清脆爽口,吸收湯汁後超有味道🩸 鴨血質地滑嫩,沒有腥味,吸滿湯汁後入口很香,但可能和雞湯不太搭配,有點後悔> <🍹 自家製足料竹蔗茅根喝起來清甜解膩,搭配火鍋剛剛好---整體來說,餐廳環境有特色,餐點也有水準,很適合朋友聚餐或情侶約會,有興趣可以去試試看!查看更多
GwingGwing
生日快樂
GwingGwing
2025-09-03
关注
生日快樂呀🤣 生日優惠10分吸引服務良好 食物質素良好又抽獎活動 更加吸引環境位置便利 座位寬敞!!!!!!!!!裝修古典有冠廷感覺夠特色夠復古絕對會推薦朋友屋企人姨媽姑姐過嚟查看更多