餐厅: 火鍋隨意門
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2020-12-07 48 浏览
今日終於都約到一個十年都出唔到一次既朋友食飯,咁當然食好啲啦!天氣又咁凍,我地就去打邊爐啦。今次我地盲中中去左呢間「火鍋隨意門」,大有驚喜。呢間餐廳以「宮廷式」既裝飾黎包裝,一入到餐廳已經感覺大有氣派!當然有咁既裝潢,你荷包都會有一定既傷害既,呢到就要留意一下。不過一份錢一份貨,久久食一次都值既!秘製沙嗲湯鍋呢間餐廳既沙嗲湯底既味道非常濃郁,完全有茶餐廳沙嗲牛肉麵既沙茶醬味道,再加埋好豐富既花生粒係個湯底到,烚菜同埋烚牛柏葉等等吸味既野食,完全展現到沙嗲湯底既精神,中意重口味既朋友必試!四國風情牛肉拼盤我地叫左呢拼盤係因為貪佢有齊其他種類既牛可以試,入面包括有日本A4和牛+澳洲和牛+手切牛頸脊+土耳其香草牛肉。邊一隻比較好食就因人而異,我覺得日本A4和牛好食,因為入口即溶;而遠方朋友則喜歡澳洲和牛,因為肉味較重而且有咬口!總之呢個拼盤每隻肉都有其獨特既味道!牛柏葉食落口好新鮮,好爽口呀,好吸沙嗲底湯底既味,不過建議唔好烚太耐,如果唔係就會好老同埋有dun黃金響鈴呢間餐廳既響鈴係我食過最好食既響鈴,係新鮮炸起要伴以咸蛋黃粒上碟,食落去完全無油益味,皮薄鬆脆,非常香口。建議大家一舊係就咁食

秘製沙嗲湯鍋

四國風情牛肉拼盤

牛柏葉

黃金響鈴

呢間餐廳既響鈴係我食過最好食既響鈴,係新鮮炸起要伴以咸蛋黃粒上碟,食落去完全無油益味,皮薄鬆脆,非常香口。建議大家一舊係就咁食,一舊係烚少少湯底,食落係兩個風味黎,響鈴吸到沙嗲汁湯底,非常濃郁好食,呢道菜真係必點

水魷

水魷睇落好新鮮,粉少嫩嫩咁,即切即食,即使烚得耐都唔會un,好有咬口,中意食水魷既可以試下

整體黎講,呢間餐廳服務唔錯,而且食物質素都幾高,貴價火鍋黎講性價比都算唔錯,每人埋單都係300幾蚊,可以再翻兜食多次