2021-01-16 3651 浏览
男朋友生日,一直絞盡腦汁諗同佢食咩嘢好,上網爬咗好多文之後,最後決定同佢食哩一間餐廳,最終果然冇令我失望,哩間餐廳唔單止環境浪漫,而且食物質素非常高,係令人好滿意嘅一餐💕去食嘅時候仲未禁晚市六點後嘅堂食,但仍然係二人限聚,同埋每張枱之間要隔1.5米嘅距離,所以當晚全間餐廳只有四檯既客人,好似半包場咁😆環境好寧靜舒適我哋叫咗兩個套餐再加多兩隻生蠔,佢嘅生蠔有好多唔同選擇,雖然我唔係好識得分😂淨係識得食,但食落口真係超新鮮肥美😍如果黎食既話都真係可以試吓!🎈自家製麵包配特色麵包醬佢嘅麵包有三款,有一隻係好似薄餅脆脆咁嘅,另外兩隻分別係黑麵包同埋普通麵包,但係兩隻都鬆軟好味,佢仲有三款都係自家製嘅特色麵包醬,三款都各有特色🎈慢煮挪威三文魚 泡沫青瓜汁三文魚非常嫩滑,青瓜汁味道清新,配埋少少三文魚籽一齊食,味道好夾🎈鵪鶉腿除咗鵪鶉腿,佢仲有蘑菇同埋一個小沙律喺旁邊,鵪鶉腿腿肉肉質有咬口,味道都唔錯🎈香煎鵝肝呢個係我至愛❤️佢嘅鵝肝超大舊,而且油脂味香濃,最底層仲專登加咗青蘋果,等你食嘅時候唔會咁油膩,好貼心🎈番石榴雪葩食完呢幾樣前菜之後,佢會比一個雪葩你清一清口腔,呢隻番石榴味幾清新,而且唔會太

🎈自家製麵包配特色麵包醬

🎈慢煮挪威三文魚 泡沫青瓜汁

🎈鵪鶉腿

🎈香煎鵝肝

🎈番石榴雪葩
食完呢幾樣前菜之後,佢會比一個雪葩你清一清口腔,呢隻番石榴味幾清新,而且唔會太甜

🎈燴澳洲和牛牛面頰
牛面頰非常霖,放入口幾乎唔使咬,佢個味道有少少似紅酒燴牛尾

🎈澳洲和牛肉眼扒
呢個肉眼扒都幾厚,而且有咬口,牛味香濃,佢旁邊仲放咗一啲日本海鹽,可以點黎食

🎈玫瑰花茶
食完主食之後,佢會比杯玫瑰花茶你,飲完之後仲可以再添,用嚟消濟幾好

🎈是日甜品
佢嘅甜品經常都會轉,今次我哋食嘅就係士多啤梨慕斯同埋焦糖燉蛋。士多啤梨慕斯好好味,唔會太甜。焦糖燉蛋🍮好滑,蛋味好香

另外佢最後仲會送蝴蝶酥同埋朱古力,都係非常好食😋

如果生日嘅話,除咗可以喺甜品上面寫字之外,佢仲會幫你影一張即影即有,我哋嗰日去食嘅時候,發現原來四台都係去慶祝生日嘅,大家輪住影相,個場面都幾搞笑。

總括嚟講,呢間餐廳嘅質素真係非常高,食物同環境都非常唔錯,如果係慶祝生日或者其他特別日子,黎哩到都係一個好選擇👍🏻