中午十二點多到,餐廳已經很多人,派飛叫number。等、等、等。有位,坐。又等,等清潔檯面。又等,等侍應發餐具。又等,等呀小姐來take order。又等,等食物。話說當時有3位樓面,其中一個無著制服,maybe he's the boss, I don't know,大部份時間沖緊茶,一位男侍應,一位女侍應。男侍應就忙到出汁, 騰黎騰去非常落力,但落力還落力,看得出佢自己都好亂。個女架呢,犀利咯,拖慢D野黎做之餘,仲揀野黎做,粗重野唔做都算,話曬女仔一個,但執檯如此簡單既野都唔做。我餐飯食左1個鐘有多(其中一半時間花在呆等中),見呀小姐郁既時候通常都係有人埋單既時候,但偏偏次次收完錢都唔執檯,又唔識去叫飛等D人入座,完全處於渾噩狀態,想點? 當我地食緊野既時候,無啦啦捧住碗紅燒牛肉麵過黎,問我地係咪要麵,當時我地兩個人,張檯有一碗肉燥飯、一碗牛肉麵同一碟A 菜,二人都在埋頭進食中,抬頭望佢真係你眼望我眼,話佢知唔係、唔要、食緊。同一 時候,後面張檯既先生不停話呢度差碗麵,呀小姐唔知係聽唔到or what,就噤就捧番碗麵入廚房。*faint*食物方面真係好average,甚至可以話唔好
中午十二點多到,餐廳已經很多人,派飛叫number。
等、等、等。
有位,坐。
又等,等清潔檯面。
又等,等侍應發餐具。
又等,等呀小姐來take order。
又等,等食物。
食物方面真係好average,甚至可以話唔好味。
肉燥飯-肉燥是OK,但 D 飯好乾,好似碗野擺左好耐噤。
紅燒牛肉麵-等左起碼半個鐘既麵(廚房每次好似都係出兩碗),賣相同今期飲食男女實在相差太遠。肉塊雖然連肥有牛肉應有既少少膻味,但肉塊少and小。麵條不夠Q,湯很油。
蒜頭炒A 菜-超級倒胃、超級多油,而且油是帶黑既萬年油。

餐廳好understaff,又要做外賣、又要做堂食、重要賣埋珍珠奶茶,好心請多幾個part-time 啦。
總結係唔會再黎。