2021-09-14 236 浏览
我好少寫食評,但係今日兩個人食午餐,一千蚊找數,覺得太失望,所以花啲時間寫少少野。冇錯餐廳有海景,但係香港有海景嘅餐廳唔少,呢度位於天后,二十幾樓,絕對唔係 ICC 101 大開眼界嗰種海景級數!講返啲食物 … 拖羅係瘀色嘅,其他魚生亦完全冇光澤,唔新鮮!我用左幾十年筷子,估唔到夾起件壽司,啲飯係散晒嘅!另外午市12件壽司 set ,收四百幾蚊,其中一件竟敢係蛋!沙律、蒸蛋一般水準。甜品呢,係雪榚,不過係一段時間前預先”筆”好!點解我知?我估係之前”筆”雪榚球時,部分雪糕溶咗,再放回冰櫃,所以雪榚碟雖然夠凍,但係食到底係溶咗再冰返嘅雪榚,咁樣仲衰過啲雪榚自然溶晒!個人意見,餐廳如果經營冇 heart,唔會有回頭客,好難維持得好耐!
我用左幾十年筷子,估唔到夾起件壽司,啲飯係散晒嘅!
沙律、蒸蛋一般水準。