(非会员)
早幾年前,有個同事,話屯門置樂有個地方食粉仔好出名、好好味。雖然我住佐屯門都好多年,不過我都唔知佢講邊度。早排,我見網上有食評,推介置樂鮮寶食店的粉仔,又列明詳細地址,所以我都好想去試試。今日,我去開置樂買野,所以順路就去佐呢道買佐兩碗粉仔外賣,共二十元。買外賣時,個阿姐o既態度好冷淡,一d都唔友善,不過以為有好野食,都諗住唔緊要啦。點知返到屋企,發現除佐自己落o既辣菜甫之外,成碗粉仔只係得幾隻超級迷你(大約三毫米x三毫米)o既蝦米同埋粉,甚麼冬菇絲、乜乜絲都一概沒有。兩碗都同樣只係得菜甫(自己加的)、超級迷你蝦米和粉。有無攪錯呀,兩碗都係咁!!!! 無其他材料架啦,我覺得自己好似係o係度食緊一碗齋粉,而且味道無特別,d粉又普通,但係要成十元一碗。原本仲以為有好野,買俾屋企人食添,點知真係完全唔得,一d都交唔到貨,一定無下次!!!!! 好失望!!!!