餐厅: 富臨飯店阿一鮑魚
资讯:

有一日同爸爸妈妈去饮茶🫖,爸爸突然话好想食鲍鱼仲话要一定要食干鲍,咁就上网揾下睇下边间好啦,原先想订尖沙咀果间因为觉得有海景又坐得舒服,但系睇到其他食客嘅留言话佢系食湿鲍唔系食干鲍,所以立即退堂鼓!又突然想起天下第一鲍仲可以有边个啊!所以一于订枱!比预定时间早少少到5分钟,全场只有我哋四个人,起初都大家都好斯文(因为冇人呀吗),咁就同爸爸妈咪影咗两张相啦!影影下就发觉侍应姐姐好热情咁会行开一边咁我哋慢慢影!咁样我哋又大胆左问多侍应姐姐两句,响玻璃饰柜系啲乜嘢类型嘅鲍鱼啦、咁跟住侍应姐姐又叫我哋买返一啲罐头鲍鱼返去食啦!侍应姐姐又慢慢解释返俾我哋听有边一啲系必食之选、套餐又有啲乜嘢特色!咁我哋一行四个人就叫咗三个套餐加咗三个𩠌:分别系$2080 一个、$2480 二个、两份牛尾、一份蟹盖、一份咕噜肉、四件炸煎堆!埋单9600暂时来讲系我人生最贵嘅一餐(以人头计),今年有幸打破两次纪录😋我哋全程餐饭食得好开心🥳,整晚完全冇冷场每一道菜都系精心杰作,我哋都约好咗都要再嚟多一次!如果一定要挑剔嘅话只系腰果这个小食似乎觉得系行货交嚟嘅唔系自己厨房出品!只可惜见唔到一哥又见唔到滔哥,一个80几岁嘅
只可惜见唔到一哥又见唔到滔哥,一个80几岁嘅老人家唔可以要求人哋每一日都要返工嘅何况𠮶日起风,祝老人家身体健康🎊
鱼翅灌汤饺
2021-12-17