2023-04-09
今次係Openrice餐廳排行榜見到呢間餐廳 於是試試佢地點不近地鐵站 需要行五至十分鐘路程(觀塘站出)餐廳裝修清新自然 座位亦都十分寬敞舒適我地叫咗一個二人餐$498 包前菜 一份主菜(meat or fish)及pizza我好鐘意個前菜❤️口感清新 青瓜加魚子一齊食鮮味十足 煙三文魚味道剛剛好 唔會太鹹 整體而言十分開胃!另外 前菜有另一個選擇係湯 當日係蘑菇湯 係絞碎蘑菇加忌廉 口感豐富 好香 唔會過度調味 Pizaa嘅餅底非常香脆 而且有麵包香🤣不過餡料味道層次較單一 每種料比較重味 食多兩啖得翻鹹味比較可惜冇記錯呢個係烤雞🙈雞胸比較柴 雞腿肉都好嫩 搽上雞嘅醬料係微辣 雞 幾惹味 唔會膩 不過配菜就麻麻 感覺唔太新鮮🥲 西蘭花食落去有種融融地嘅感覺甜品分別係chocolate mousse,cookie and cream cake 個人比較喜歡朱古力蛋糕 因為朱古力嘅苦澀味適中 配搭nuts更加好味 另一款蛋糕就有啲太甜🥴飲品買一送一叫咗一杯白酒同cocktail 好似係餐廳推薦 白酒我唔太識欣賞 所以唔評論了🫣cocktail主要係桃同芒果嘅風味 係清爽嘅甜味 但係飲筒較細
於是試試佢
我好鐘意個前菜❤️
Pizaa嘅餅底非常香脆 而且有麵包香🤣
Aloha Pizza
冇記錯呢個係烤雞🙈
Roasted whole peri peri spring chicken
cocktail主要係桃同芒果嘅風味 係清爽嘅甜味 但係飲筒較細 成日吸到果肉 飲唔到🫠 希望佢之後俾粗飲筒 飲得順啲!
Peach dirty lemonade
餐廳職員好有禮貌 環境舒服 唔太多人