最近我去咗安平燒肉,呢度嘅十二味醬專區好出名,真係令人期待!每一款醬汁都能為燒肉增添不同的風味,簡直係燒肉愛好者的天堂!😋首先,招牌的黃金醬(🔱必推)絕對值得一試!新鮮蔬菜汁配上台灣麻醬,味道清新,帶有淡淡的蔬菜甜味,完美襯托燒肉的香氣。而薑味可樂醬(🔱必推)更是驚喜,甜中帶辣,搭配任何肉類都能提升風味,真是令人驚艷!🥢當然,安平的櫻花蝦飯也不得不提,飯上撒滿櫻花蝦、香蔥和海苔,搭配秘製滷水汁,口感層次豐富,每一口都能感受到新鮮的海味。你可以根據自己喜好調配,打造出獨一無二的拌飯,真係好玩又美味!🍚🌸至於海鮮系列,我試過的威士忌醬烤鮑魚(🔱推介)肉質鮮嫩,配上微甜的威士忌醬,口感滑順,讓人回味無窮。爽彈虎蝦每一隻都經過主廚精心挑選,炭火燒烤後肉質彈牙,令人一試成主顧!🦐另外,M5和牛餐的頂級肉類真係無法抵擋!特別是和牛,脂肪分佈均勻,咬下去即刻融化,濃郁的肉香令人陶醉。SRF極黑牛同樣表現出色,肉質帶有自然的甜味,風味濃郁,令人陶醉!🥩✨最後,配搭無限量的Suntory啤酒,無論係搭配燒肉還是海鮮,絕對令整個用餐體驗更加完美!🍻總的來說,安平燒肉不單止係一次美食之旅,更是一場味蕾的盛宴

總的來說,安平燒肉不單止係一次美食之旅,更是一場味蕾的盛宴!如果你係燒肉愛好者,記得來試試呢個地方,肯定唔會失望!🎉