2025-06-15
🔥超人氣嘅安平燒肉,平日晚市都超滿座,終於都試倒喇😍今次試咗最高級嘅「𝐌𝟓和牛餐」真係超豐盛!好多嘢食!🫧除咗有𝐌𝟓和牛,仲有安格斯牛小排及多款其他牛肉、豬肉、雞肉同埋多款海鮮。海鮮有大大隻扇貝、大蝦、燒生蠔等等。🥃而家推廣緊台灣現時最流行、風味獨特嘅醬料「威士忌烤肉醬」!呢種醬料結合嘅威士忌嘅濃郁香氣及其他調味料酸甜口感,提升食材風味!🥃試咗「威士忌醬烤鳳梨內群柳 」,至少𝟏𝟖𝐜𝐦長度,打卡一流肉質軟嫩,搭配鳳梨片經過烤製,甜香四溢。🥃「威士忌醬烤鮑魚」,呢個必定要瘋狂𝐎𝐫𝐝𝐞𝐫!我食咗𝟒轉😍 鮑魚肉質鮮嫩爽彈!口感亦非常滑順!🥃「威士忌醬烤芝麻牛舌片」值得一試,從來未試過嘅牛舌口味!🥃「威士忌冬瓜茶」喺以台灣古早味冬瓜茶加威士忌調配,好好味😍如果酒味再濃郁啲更加好!🥃「威士忌醬烤九層塔雞軟骨」極度惹味嘅小食😍仲有好多威士忌醬系列唔逐一介紹。🥟另外放題餐單內仲有多款肉類同埋台灣夜市小吃,風味亦都好貼近台灣夜市嘅味道!🍤自助區有「安平櫻花蝦飯」自己以櫻花蝦、香蔥、海苔及秘製滷水汁自行調配口味,呢個拌飯惹味食咗幾碗。🧄自助區仲有特色「十二味醬專區」超多款醬汁可供配搭,細味台燒嘅醬汁情懷。
🥃「威士忌醬烤芝麻牛舌片」值得一試,從來未試過嘅牛舌口味!
🥃「威士忌醬烤九層塔雞軟骨」極度惹味嘅小食😍
仲有好多威士忌醬系列唔逐一介紹。
🍤自助區有「安平櫻花蝦飯」
🧄自助區仲有特色「十二味醬專區」
超多款醬汁可供配搭,細味台燒嘅醬汁情懷。
包括:招牌黃金醬、蒜味鹽醬、極上醬油、沙茶醬、台灣甜辣醬、薑味可樂醬、香水檸檬汁、手切蒜片、安平辣椒醬、泰式海鮮醬、五味醬、椒麻口水醬、香辣烤肉辣椒粉
💕每一款都各有特色,枱面上面仲有教食客以食邊個類別嘅嘢食要配搭邊種配料,我個人最喜愛嘅係招牌黃金醬同埋薑味可樂醬!真係點乜嘢都好好食😍
🥤飲品種類都好多,其中最受歡迎係有四種唔同口味嘅台式冷泡茶。最後要食埋個自助雪糕做甜品。