2025-06-15 0 浏览
🔥超人氣嘅安平燒肉,平日晚市都超滿座,終於都試倒喇😍今次試咗最高級嘅「𝐌𝟓和牛餐」真係超豐盛!好多嘢食!🫧除咗有𝐌𝟓和牛,仲有安格斯牛小排及多款其他牛肉、豬肉、雞肉同埋多款海鮮。海鮮有大大隻扇貝、大蝦、燒生蠔等等。🥃而家推廣緊台灣現時最流行、風味獨特嘅醬料「威士忌烤肉醬」!呢種醬料結合嘅威士忌嘅濃郁香氣及其他調味料酸甜口感,提升食材風味!🥃試咗「威士忌醬烤鳳梨內群柳 」,至少𝟏𝟖𝐜𝐦長度,打卡一流肉質軟嫩,搭配鳳梨片經過烤製,甜香四溢。🥃「威士忌醬烤鮑魚」,呢個必定要瘋狂𝐎𝐫𝐝𝐞𝐫!我食咗𝟒轉😍 鮑魚肉質鮮嫩爽彈!口感亦非常滑順!🥃「威士忌醬烤芝麻牛舌片」值得一試,從來未試過嘅牛舌口味!🥃「威士忌冬瓜茶」喺以台灣古早味冬瓜茶加威士忌調配,好好味😍如果酒味再濃郁啲更加好!🥃「威士忌醬烤九層塔雞軟骨」極度惹味嘅小食😍仲有好多威士忌醬系列唔逐一介紹。🥟另外放題餐單內仲有多款肉類同埋台灣夜市小吃,風味亦都好貼近台灣夜市嘅味道!🍤自助區有「安平櫻花蝦飯」自己以櫻花蝦、香蔥、海苔及秘製滷水汁自行調配口味,呢個拌飯惹味食咗幾碗。🧄自助區仲有特色「十二味醬專區」超多款醬汁可供配搭,細味台燒嘅醬汁情懷。

🥃「威士忌醬烤芝麻牛舌片」值得一試,從來未試過嘅牛舌口味!

🥃「威士忌醬烤九層塔雞軟骨」極度惹味嘅小食😍
仲有好多威士忌醬系列唔逐一介紹。

🍤自助區有「安平櫻花蝦飯」

🧄自助區仲有特色「十二味醬專區」
超多款醬汁可供配搭,細味台燒嘅醬汁情懷。
包括:招牌黃金醬、蒜味鹽醬、極上醬油、沙茶醬、台灣甜辣醬、薑味可樂醬、香水檸檬汁、手切蒜片、安平辣椒醬、泰式海鮮醬、五味醬、椒麻口水醬、香辣烤肉辣椒粉

💕每一款都各有特色,枱面上面仲有教食客以食邊個類別嘅嘢食要配搭邊種配料,我個人最喜愛嘅係招牌黃金醬同埋薑味可樂醬!真係點乜嘢都好好食😍

🥤飲品種類都好多,其中最受歡迎係有四種唔同口味嘅台式冷泡茶。最後要食埋個自助雪糕做甜品
2025-06-14 0 浏览
除咗打邊爐之外,我依然係咁鍾意食燒肉既🤓 今次就去咗安平燒肉既旺角總店度食個燒肉放題啦😂😂 叫左個M5和牛任食套餐,呢個餐已經係可以所有嘢都食得㗎啦✌🏻✌🏻 M5和牛嘅油花分布好平均,牛味香濃,而且唔會太油膩🤤🤤 好好食呀,仲有安格斯牛小排同牛舌芯,都係一個非常唔錯嘅選擇👍🏻👍🏻 海鮮有烤帆立貝、鹽蒜燒生蠔、虎蝦,仲有我最鍾意嘅烤魚乾😍😍😍 非常惹味,海鮮亦都非常新鮮鮮味。有成12款醬汁可供配搭,細味台燒的醬汁情懷,我最鍾意就係佢既招牌黃金醬,新鮮蔬菜汁配上台灣麻醬,味道清新,帶有蔬菜的甜味🤤🤤 自助區仲設有安平櫻花蝦飯,有櫻花蝦、香蔥、海苔或秘製的滷水汁可供配搭,配料分量可因個人口味自由控制,每人都能夠調配出獨一無二的拌飯🤓🤓
2025-06-14 0 浏览
唔止有靚肉,連海鮮都高質到爆!一嚟就停唔到口~🥩日本A4+一口和牛丁:油花勻稱,肉質軟嫩,燒香香超Juicy🦪鹽蔥灸烤生蠔:鹽蔥香氣撲鼻,配上肥美生蠔,一咬爆汁好邪惡🐟安平赤魚一夜干:少見嘅特色烤魚,肉嫩有口感,好驚喜!🥃威士忌釀鮑魚:特製醬汁夠香濃,鮑魚彈牙又入味🧄黃油蒜烤帆立貝:濃郁牛油香+蒜香直衝腦門,海味爆棚🦪鹽蒜烤生蠔:大大隻又多汁,食完想再加!🍲A4+和牛壽喜燒:牛肩胛肉眼軟滑到入口即溶,配壽喜燒一流🐍炭烤白鱔:外脆內嫩,燒得啱啱好,口感一絕🦐鹽蔥烤霸王蝦:蝦肉彈牙又夠味,鹽蔥真係靈魂🖤黑蒜油烤霸王蝦:黑蒜香得黎唔膩,蝦味更突出🍚櫻花蝦飯:自選配料超豐富,香蔥、海苔、滷汁任你撈🥣十二味醬料專區:燒肉點邊款醬都好食,連醬汁都咁講究!

唔止有靚肉,連海鮮都高質到爆!一嚟就停唔到口~

🦪鹽蔥灸烤生蠔:鹽蔥香氣撲鼻,配上肥美生蠔,一咬爆汁好邪惡
🐟安平赤魚一夜干:少見嘅特色烤魚,肉嫩有口感,好驚喜!
🥃威士忌釀鮑魚:特製醬汁夠香濃,鮑魚彈牙又入味
🧄黃油蒜烤帆立貝:濃郁牛油香+蒜香直衝腦門,海味爆棚
🦪鹽蒜烤生蠔:大大隻又多汁,食完想再加!
🍲A4+和牛壽喜燒:牛肩胛肉眼軟滑到入口即溶,配壽喜燒一流
🐍炭烤白鱔:外脆內嫩,燒得啱啱好,口感一絕
🦐鹽蔥烤霸王蝦:蝦肉彈牙又夠味,鹽蔥真係靈魂
🖤黑蒜油烤霸王蝦:黑蒜香得黎唔膩,蝦味更突出
🍚櫻花蝦飯:自選配料超豐富,香蔥、海苔、滷汁任你撈
🥣十二味醬料專區:燒肉點邊款醬都好食,連醬汁都咁講究!
2025-06-13 0 浏览
一直好鍾意呢度嘅台式鴨舌,因為係任食真係冇幾多間😋😋😋😋身為安平燒肉的常客🤩新推出的 日本A4和牛饕宴 充滿期待!這個套餐以高CP值為賣點,無論是肉類還是海鮮,我哋都食得好開心😁套餐的亮點是 日本A4和牛拼盤,其中包括和牛牛肩胛與三角牛肩肉,肉質細膩,油花豐富,入口即化。特別推薦的 牛肩胛肉眼壽喜燒,搭配特製醬汁,令人難忘!還有 檸檬牛舌,清爽的檸檬香氣讓人耳目一新,配上沙漏的呈現方式,儀式感十足。海鮮方面,炭烤鰻魚外焦內嫩,鹽蔥燒巨蝦鮮甜彈牙,無論是海鮮愛好者還是肉食控,都能找到心頭好。此外,黑蒜油燒巨蝦的濃郁風味,與肉質的鮮嫩形成完美搭配。威士忌鮑魚則帶有微微的煙燻感😚😚安平燒肉的這個套餐無辜負我哋嘅期待更在侍應哥哥姐姐全部都好好對小朋友又好Nice 環境舒適,係放工後聚餐的選擇
一直好鍾意呢度嘅台式鴨舌,因為係任食
真係冇幾多間😋😋😋😋

2025-05-30
2025-06-13 0 浏览
🔥安平燒肉🔥無限時燒肉 🥰放題🥰吃到飽餐牌上的2款120分鐘套餐[SRF、M5]享有無限時優惠!啱晒同朋友聚會傾幾大吃大喝🥳唔洗下下就住時間⏰🤩餐廳環境舒適寬敞,更設有多個卡座空間感十足!🥩M5 和牛餐🥩無限時吃到飽絕對啱哂食肉獸套餐可以一次享用多達104款美食 😝包括頂級M5和牛、新推出嘅威士忌烤肉醬系列、台灣小食、飲品、甜品等每位仲會奉送兩件嚴選牛舌芯添👅灸燒後的牛舌芯充滿獨特的油香~配上肉質彈牙的口感😆每一口都感受到層次豐富的味道,令人難以抗拒~😋🌟新出左台灣最HIT既威士忌烤肉醬系列🌟肉類結合左威士忌嘅濃郁香氣能完美地大大提升食物既風味重點推介項目👍🏻🥃✨威士忌烤鳳梨內群柳✨每塊長度至少有18cm 最特別加埋鳳梨同洋蔥/烤過既鳳梨甜味十足同鮮嫩肉質完美結合超正!鳳梨的鮮甜與威士忌的獨特香氣,簡單又美味!🥃✨威士忌烤芝麻牛舌片✨牛舌撒滿了香口的芝麻 放上爐上烤 香氣十足,牛舌烤到微焦 口感彈牙一口一片 好滿足😌🥃✨威士忌醬烤鮑魚✨呢個配搭令人驚喜鮑魚既鮮味再配上香濃的威士忌醬😍味道層次更豐富 絕對係海鮮愛好者首選!🥃✨威士忌醬烤九層塔雞軟骨✨😚香脆的雞軟骨,搭配濃郁的特製威士忌醬
🔥安平燒肉🔥無限時燒肉 🥰放題🥰
吃到飽餐牌上的2款120分鐘套餐[SRF、M5]
享有無限時優惠!
啱晒同朋友聚會傾幾大吃大喝🥳
唔洗下下就住時間⏰🤩餐廳環境舒適寬敞,
更設有多個卡座空間感十足!

🥩M5 和牛餐🥩無限時吃到飽絕對啱哂食肉獸
套餐可以一次享用多達104款美食 😝

每位仲會奉送兩件嚴選牛舌芯添👅
灸燒後的牛舌芯充滿獨特的油香~

🌟新出左台灣最HIT既威士忌烤肉醬系列🌟
肉類結合左威士忌嘅濃郁香氣能完美地大大提升食物既風味

重點推介項目👍🏻
🥃✨威士忌烤鳳梨內群柳✨
🥃✨威士忌烤芝麻牛舌片✨
🥃✨威士忌醬烤鮑魚✨
🥃✨威士忌醬烤九層塔雞軟骨✨
😚香脆的雞軟骨,搭配濃郁的特製威士忌醬汁🤤🔥燒熟後更散發著濃郁的香氣,香口惹味😋

🥩月見牛配夢王蛋😆蛋汁配牛肉口感嫩滑
仲有海鮮任食生蠔🦪蝦🦐帆立貝等

😍必食安平櫻花蝦飯🌸🍚
內有櫻花蝦、香蔥、海苔或秘製的滷水汁可供配送燒肉一流👍🏻

🧀起司地瓜燒🍠
🧀芝士的鹹香配上🍠地瓜的香甜,再經過7分鐘的燒烤後🔥
融化成綿密的口感,拉出滿滿起司,絕對能令你一口接一口!🥰

🌀自助區- 十二味醬專區🌀
超多款醬汁可供配搭,細味台燒嘅醬汁情懷!重點推介招牌黃金醬
新鮮蔬菜汁配上台灣麻醬,味道清新,帶有蔬菜嘅甜味。能提升肉味鮮味😍

2025-06-12 0 浏览
作為燒肉迷,第一次來到安平燒肉,心中充滿期待。踏入餐廳,迎面而來的香氣讓我瞬間陶醉。新餐牌的推出更是讓我心跳加速,感覺將會是一場味蕾的盛宴。一落單即刻送上的是安平慢熬清雞湯用蠟燭保溫上台,搭配精緻的小茶碗,選用的食材熬製而成,湯鮮美清淡,為我的味蕾帶來一份溫暖的呵護。我迫不及待點了幾道新菜式。首先上桌的是「極.厚切檸檬牛舌」,當我看到那新鮮的牛舌,心中不禁讚嘆。搭配檸檬的清香,肉質鮮嫩,讓我感受到一種清新的口感,實在是絕妙的組合。特別的是,服務員為我準備的沙漏和刀叉,讓用餐變得更加有儀式感。接著是日本A4+和牛壽喜燒,這道菜一定唔好錯過!肉質柔嫩的牛肩胛肉眼,油花豐富,與特製的醬汁一同煮熟,擁有獨特的甜鹹口味。每一口都讓我感受到肉的鮮美,令人回味無窮。還有灸烤生蠔,鹽蔥的香氣與生蠔的鮮味交織,讓我體驗到海鮮的層次感,真是太美妙了!

約咗朋友係旺角食dinner,朋友介紹我去呢度!第一次黎食人氣旺盛嘅放題店,平日都座無虛席,最緊要系[SRF、M5]套餐有「無限時優惠」!另外,仲有吃到飽餐牌上的2款120分鐘套餐。澳洲M5和牛吃到飽套餐 @$418/位~ 有104款選擇,今期推介威士忌系列,仲可以任飲🥃威士忌冬瓜茶😍😍🥃威士忌醬烤鳳梨內群柳(牛)🥃威士忌醬烤鮑魚👍🏻🥃威士忌醬烤九層塔雞軟骨 👍🏻🥃威士忌醬烤黑椒豬頸肉🥃威士忌醬烤辣味雞肉片👍🏻🐃👅牛舌芯(另收費)👍🏻🦪鹽蒜燒生蠔(必須煮熟)🧈燒帆立貝👍🏻🦐爽彈虎蝦👍🏻🐃安格斯牛小排👍🏻🐂澳洲M5和牛肩胛肉👍🏻🐂烤金錢牛肚🐖姜汁梅花豬🐖原味梅花豬🐖安平私房梅花豬🐖原住民鹽燒肉👍🏻🐖鹽蒜麻油雪花豬🐓鹽蒜麻油雞腿肉🐡烤魚乾👍🏻🐖烤豬肉乾👍🏻🦑美乃滋章魚燒🦑麻辣章魚燙🦆👅即食鹵水涼拌鴨舌👍🏻🍮🫚姜汁芋圓豆腐布丁杯👍🏻🍡安平仙草芋圓👍🏻🥃威士忌冬瓜茶👍🏻 另外,自助區亦有多款🥤台式飲料、🌽🥬 🍄‍🟫菇菌蔬菜、🫙十二醬料、🍚安平蝦伴飯(👍🏻真系超級好食)、🍲澎湖蛤仔湯、🍦自助軟雪糕機!
約咗朋友係旺角食dinner,朋友介紹我去呢度!

澳洲M5和牛吃到飽套餐 @$418/位

🥃威士忌醬烤鳳梨內群柳(牛)
🥃威士忌醬烤鮑魚👍🏻
🥃威士忌醬烤九層塔雞軟骨 👍🏻
🥃威士忌醬烤黑椒豬頸肉
🥃威士忌醬烤辣味雞肉片👍🏻
🐃👅牛舌芯(另收費)👍🏻
🦪鹽蒜燒生蠔(必須煮熟)
🧈燒帆立貝👍🏻

🍡安平仙草芋圓👍🏻
🥃威士忌冬瓜茶👍🏻

2025-03-03
2025-06-10 0 浏览
係旺角行完$12店,上樓上食左個台式燒肉 🔥🐮🐷🐔☀️安平燒肉60分鐘自選一人午餐☀️ 每位最低消費$85,享用60分鐘午市燒肉半放題套餐!套餐自選三款鮮嫩肉品,更可享用超過三十款自助區美食,超多飲品選擇。⭐️安平櫻花蝦飯等緊燒肉,太餓既關係,食返碗飯先😆有櫻花蝦、香蔥、海苔或秘製的滷水汁可供配搭,配料分量可因個人口味自由控制,每人都能夠調配出獨一無二的拌飯。⭐️1️⃣2️⃣味醬專區超多款醬汁可供配搭,細味台燒的醬汁情懷。最推介係香水檸檬汁🍋,酸酸甜甜,去除肉既油膩感,又能提升鮮味又開胃。另外,仲有招牌黃金醬、薑味可樂醬、五味醬同全新限定香辣烤肉辣椒粉。⭐️澳洲M5和牛M5和牛肩用肉的肉質超級滑嫩,肉味濃郁,是高級肉品的代表。⭐️牛舌芯厚切牛舌芯口感極佳,爽滑彈牙,搭配適當的調味,讓人一口接一口。⭐️安平牛舌片薄切既牛舌都好爽口,鹽的調味恰到好處,讓牛肉的風味更加突出。⭐️香辣雞腎片這道菜的香辣味道獨特,雞腎的口感爽滑,搭配辣椒的刺激感,帶來不同的味覺體驗。
係旺角行完$12店,上樓上食左個台式燒肉 🔥🐮🐷🐔

⭐️安平櫻花蝦飯
等緊燒肉,太餓既關係,食返碗飯先😆

⭐️1️⃣2️⃣味醬專區

⭐️澳洲M5和牛
M5和牛肩用肉的肉質超級滑嫩,肉味濃郁,是高級肉品的代表。

⭐️牛舌芯

⭐️安平牛舌片

⭐️香辣雞腎片
2025-06-08 0 浏览
安平燒肉係其中一間價錢吾算太貴 又好多肉類 海鮮 小食 飲品 任飲任食嘅燒肉店之一 咁我地就揀左澳洲M5和牛吃到飽套餐 7:30前離座嘅話仲會再平啲添😜🍀澳洲M5和牛套餐依個套餐會送每人兩條牛舌芯 每條都係厚切長條狀 食落好有咬口👅 蘭王蛋月見牛 將蛋黃搞勻再直接連盤燒 牛肉沾滿蛋漿 口感味道都吾錯🤣 美國SRF極黑牛 脂肪比例較少 牛肉味香濃 食多幾片都吾怕肥😎 M5和牛肩胛肉有嚼勁 脂肪比例平均 食落口感吾錯 點少少燒肉醬更加入味😋 威士忌醬烤鳳梨內群柳長長一條咁上枱 自己控制燒嘅時間 之後再剪開數小塊會比較容易控制熟度😛 海鮮方面我地叫左威士忌醬烤鮑魚 鮑魚新鮮 有彈性 食落有咬口 甜甜地幾好食😍 烤青口同埋鹽蒜燒生蠔🦪 兩樣都好新鮮 入口味道好鮮 吾錯😝 仲有好幾款嘅台式小食 台式飲品🥤 整體都係幾好食的 值得再去🤩

🍀澳洲M5和牛套餐
2025-06-08 0 浏览
跟另一半來拍拖,來到這裏想食好啲,決定要吃這個奢華的M5和牛餐。🔸M5 和牛套餐可以任食頂級的M5和牛,還有多款高質素的牛肉和多款海鮮,肉質鮮嫩,脂肪分布均勻。店內掛滿新推出的「威士忌烤肉醬系列」宣傳。是台灣現時最流行,風味獨特的醬料,通常用於烤肉,這種醬料的特點是結合了威士忌的濃郁香氣和其他調味料酸甜的口感,能夠提升肉類的風味。主要成分包括威士忌、糖、香料和其他調味料。~ 威士忌醬烤鳳梨內群柳,這個真是點來打卡,至少18cm長度,肉質軟嫩,搭配鳳梨片經過烤製後,甜香四溢。~威士忌醬烤九層塔雞軟骨:結合了威士忌的醇厚與九層塔的清香,每一口都充滿層次感。~威士忌醬烤鮑魚:真係好新鮮,口感亦非常滑順。還有威士忌醬烤芝麻牛舌片、威士忌醬烤辣味雞肉片、威士忌醬烤黑椒豬頸肉等,都值得一試。飲品款式也很多,當然要試試這裏新出的威士忌冬瓜茶,甜得來帶點酒味,與燒肉很夾。自助區的櫻花蝦飯及十二味醬專區,可因應個人口味自己配搭,慢慢細味!

🔸M5 和牛套餐

2025-06-08 0 浏览
安平60分鐘自選一人午餐每位最低只係消費$85,享用60分鐘午市燒肉半放題套餐!套餐可以自選三款鮮嫩肉品,自助區更有超過三十款美食可自取享用。⭐️🌟 安平櫻花蝦飯⚜有櫻花蝦、香蔥、海苔或秘製的滷水汁可供配搭,配料分量可因個人口味自由控制yummy!⭐️💫 十二味醬專區超多款醬汁,沙茶醬,台灣甜辣醬,薑味可樂醬,香水檸檬汁都有,好有台燒的醬汁情懷!必試招牌泰式海鮮醬,海鮮配上這獨特香料,好夾,令人垂涎欲滴😉五味醬,係經典台式醬汁,酸酸甜甜,好有層次黃金醬係店 招牌!新鮮蔬菜汁加上台灣麻醬,食落味道清新又帶有蔬菜的甜味。牛肉勁多款,有三角牛肩肉,山椒牛柳丁,美國SRF極黒牛,安平牛舌芯,安格斯牛板腱,澳洲M5和牛,薄切牛腹胸,牛肉肉味夠香濃,澳洲M5最正好腍~薄切牛腹胸好入味!台灣小枕頭, 真係幾有趣,上碟嗰陣係一片燒完之後開始脹卜卜再點煉奶食~香辣雞腎片,九層塔三杯雞,醃得好入味!虎蝦勁大隻,夠爽彈。生蠔🦪烤帆立貝都有,好鮮甜!厚切雪花豬,好煙韌又厚身,熟食都有得揀安平炸蚵卷,懷念鹽酥雞,都幾香脆。台式甜品一芋圓 Q彈,仙草香滑阿里山檸檬紅茶夠解渴,外面仲有汽水🥤茶飲任取!餐廳:安平燒肉(

⭐️🌟 安平櫻花蝦飯

⭐️💫 十二味醬專區
必試招牌泰式海鮮醬,海鮮配上這獨特香料,好夾,令人垂涎欲滴
😉五味醬,係經典台式醬汁,酸酸甜甜,好有層次

香辣雞腎片,九層塔三杯雞,醃得好入味!
熟食都有得揀安平炸蚵卷,懷念鹽酥雞,都幾香脆。

台式甜品一芋圓 Q彈,仙草香滑
阿里山檸檬紅茶夠解渴,外面仲有汽水🥤茶飲任取!

餐廳:安平燒肉(旺角總店)
📍地址:旺角彌敦道601號創興廣場9樓

試食活動
🔥 旺角安平燒肉|高CP值盛宴|威士忌鮑魚+彈牙虎蝦+M5和牛任食攻略 ✨ 必食推介 🥃 威士忌醬烤鮑魚鮑魚鮮嫩滑順,淋上帶煙燻甜香的威士忌醬,火焰炙燒後更添酒香,入口即化! 🦐 爽彈虎蝦主廚嚴選新鮮虎蝦,烤至蝦殼金黃酥脆,肉質彈牙鮮甜,蘸點檸檬汁更醒胃~ ❄️ M5和牛霜降油花均勻,炭烤後肉香濃郁,入口即溶,油脂甘香在舌尖爆發! 👅 嚴選牛舌芯(限量供應) 只取牛舌最嫩的1%部位,烤至微焦爽彈,簡單撒點岩鹽已超惹味! 🍍 威士忌醬烤鳳梨內裙柳18cm超長牛腹肉,配烤菠蘿+洋蔥,酸甜解膩,一個人KO成條無難度~ 🍚 安平櫻花蝦飯自選櫻花蝦+蔥花+海苔,淋上秘製滷水汁拌勻,鮮香十足! 📍 總結:高質燒肉店,海鮮+和牛水準出色,CP值爆燈!記得提前預約~

✨ 必食推介
🥃 威士忌醬烤鮑魚
🦐 爽彈虎蝦

❄️ M5和牛

👅 嚴選牛舌芯(限量供應)

🍍 威士忌醬烤鳳梨內裙柳

🍚 安平櫻花蝦飯
自選櫻花蝦+蔥花+海苔,淋上秘製滷水汁拌勻,鮮香十足!

2025-06-05 531 浏览
燒肉燒肉,鍾意食燒肉既,來旺角創興一定要試下安平燒肉🔥🥩任飲任食既安平燒肉,有好多套餐選擇👍一場來到,就食最貴最多野食果個餐🤭M5 和牛餐,有104 款野食,比其他套餐更多出幾款美食:有期間限定食品,安格斯牛小排,澳洲M5 和牛等等,值得嘗試喔🤭今次我點的肉類一定係限定呢幾款,燒肉燒起來真系又香又好吃,靚的和牛直頭入口即融🤤另外仲有海鮮也是值得推薦,鮑魚,🦐蝦,生蠔🦪都係當季最新鮮的海鮮都係值得多吃的🤭鮑魚一定必食,因為係威士忌醬烤鮑魚,只有這裡能吃到,我也是第一次吃,肉質鮮嫩,口感非常滑順,配上威士忌醬還帶微微甜味和煙燻感,食到停吾到口🤤.飲品方面冷泡茶也是主打,解膩不錯喔🤭最後埋單$418 ➕1, 下午4:30 食到夜晚9 點,同朋友吃吃喝喝聚聚最好不過的好聚點😌😋😎.另外呢度原來有優惠活動,就係Suntory 喝到飽,全日時段每位➕$68 可任飲Suntory 😂仲可以係指定平台購買M5和牛餐➕限定鹽味全血牛腹肉➕任飲Suntory 套票/M5和牛餐➕限定鹽味全血牛腹肉套票,價錢更優惠🤗
燒肉燒肉,鍾意食燒肉既,來旺角創興一定要試下安平燒肉🔥🥩
2025-05-14
2025-06-04 588 浏览
60分鐘自選一人午餐每位最低消費$85,享用60分鐘午市燒肉半放題套餐!套餐自選三款鮮嫩肉品,更可享用超過三十款自助區美食。有多款午市特價優惠菜品選擇.安平炸蚵卷懷念鹽酥雞香辣雞腎片烤中卷原住民鹽燒肉厚切雪花豬鹽選牛舌鹽蒜燒生蠔 安格斯牛板腱薄切牛胸腹爽彈虎蝦烤帆立貝山椒牛柳丁美國SRF極黑牛三角牛肩肉澳洲M5和牛肩胛肉牛舌芯//十二味醬專區超多款醬汁可供配搭,細味台燒的醬汁情懷。招牌黃金醬薑味可樂醬安平辣椒醬泰式海鮮醬五味醬椒麻口水醬香辣烤肉辣椒粉海鲜阵容同样强大,盐蒜烧生蚝肥美多汁,蒜香去腥增香;爽弹虎虾虾肉紧实,鲜甜在口腔“蹦迪”;烤帆立贝软嫩细腻,原汁原味令人陶醉。牛肉更是一绝,安格斯牛板腱、美国 SRF极黑牛三角牛肩肉、澳洲M5和牛肩胛肉,各有千秋,丰腴油脂与鲜嫩肉质交织,奶香醇厚。薄切牛胸腹烤后微卷,脂香与肉香平衡。山椒牛柳丁别样清新,山椒的麻巧妙融入牛肉。
60分鐘自選一人午餐
美國SRF極黑牛三角牛肩肉
澳洲M5和牛肩胛肉
牛舌芯
//十二味醬專區
超多款醬汁可供配搭,細味台燒的醬汁情懷。
招牌黃金醬
椒麻口水醬
香辣烤肉辣椒粉

• 扇貝
  • 牛舌芯
在旺角上班想找高質午餐?最近發現創興大廈樓上一間日式燒肉店,午市推出超值半自助套餐。只需點選$85或以上的主菜(烤肉或小食),即可享用自助區三十多款美食,性價比令人驚喜!✦ 自助區亮點 ✦首推招牌「櫻花蝦拌飯」,可按個人喜好搭配櫻花蝦、香蔥、海苔及秘製滷汁,建議少量多次調配最合口味。另備有12款特調醬汁,特別推薦:- 黃金醬:蔬菜汁混合台灣麻醬,清新解膩- 泰式海鮮醬:微辣酸甜配海鮮一流- 台式五味醬:經典酸甜風味配烤肉最佳✦ 主菜推薦 ✦🥩澳洲M5和牛套餐油花分布均勻,輕烤即入口即化,建議先品嚐原味再蘸醬🦐海鮮拼盤大隻虎蝦烤後仍保持彈牙口感,帆立貝佐牛油烤製香氣十足🍖特色醃肉牛舌芯厚切爽脆,山椒牛柳帶獨特辛香,三杯雞烤後保持嫩滑✦ 必試細節 ✦自助區提供多款新鮮蔬菜、醃製小菜及湯品可自由搭配,最後別忘了留胃品嚐每日手作甜品(當日為芋圓仙草),為燒肉餐畫上完美句點。

✦ 自助區亮點 ✦
- 黃金醬:蔬菜汁混合台灣麻醬,清新解膩
- 泰式海鮮醬:微辣酸甜配海鮮一流
- 台式五味醬:經典酸甜風味配烤肉最佳

✦ 主菜推薦 ✦
🥩澳洲M5和牛套餐
油花分布均勻,輕烤即入口即化,建議先品嚐原味再蘸醬

🦐海鮮拼盤
大隻虎蝦烤後仍保持彈牙口感,帆立貝佐牛油烤製香氣十足

🍖特色醃肉
牛舌芯厚切爽脆,山椒牛柳帶獨特辛香,三杯雞烤後保持嫩滑

✦ 必試細節 ✦