2023-12-11 397 浏览
好记得个电视机播嘅MV会随着时代转变,最跟得上潮流。曾几何时阿姐应承过永远唔落闸,但最近都开始落闸会休息。每次一去到,一定会等劲耐,等到肚饿第一样叫嘅嘢就系蛋炒肠粉,因为喺即炒唔洗等,我食嘅蛋炒肠粉经历过好多代,有唔同嘅阿姐炒过,味道始终如一如。最难忘嘅系,你望住姐姐们一路泼吓泼吓啲烧烤,最期待就系一大碟鸡全翼喺你枱面,性价比极高。其他菜式,其实味道都差不多,但呢度真系大件夹抵食,娃娃菜、秋葵、韭菜、芥兰,每一寸都好足料,唔会好似出面啲烧烤咁得几条,保证你一定食得饱,食唔饱就叫串粟米。相信会食完再食,唔系因为个味道,而系因为食返学生时期嘅回忆,你会见返同一个阿姐烧鸡翼俾你,就好似返返去学生时期咁样。

蛋炒肠粉
娃娃菜、秋葵