放工係灣仔落車! 我終於見到呢間傳說中嘅 chotto maki!係好幾個朋友介紹嘅 佢哋話佢地係中環放lunch 果陣食過覺得正!叫我試 中環就未去住 因為灣仔近d就試一次啦 !今次係外賣翻屋企 因為媽咪生日 咪買2條當加餸比佢試下正唔正!同埋佢都鐘意嘅卷物架!佢都有位坐嘅 大家唔一定要外賣不過餐牌係全英,有少少唔friendly 啦!我英文差所以每條卷都係識幾款佢整嘅材料炸 (ps 太懶唔想查字典)所以我憑感覺點咗2條好彩d店員都識講廣東話!如果唔係又要用絕招講this this this this 啦😂佢算係開放式廚房,我都有睇住佢整架翻歸啦!除咗2條卷 仲點咗波子氣水同一個甜品仔!因為真係超耐冇飲波子氣水!而店員都會細心提我飲波子汽水禁落去果下 要hold 住20秒 如果唔hold 就會爆哂出黎!開餐啦呢個好明顯係炸蝦天婦羅卷啦! 我同媽咪都幾鐘意呢個因為佢上面有芒果中間又有青瓜好fresh 嘅味 同埋佢個炸蝦做得幾好好脆 冇「林」Btw提提大家 佢本身都有醬汁架 加唔加豉油都得 咁佢都有比幾包豉油同wasabi 比我哋呢個就我地自行解讀佢有咩料啦 大概係有芝麻醬(不過係黑色嘅
佢都有位坐嘅 大家唔一定要外賣
佢算係開放式廚房,我都有睇住佢整架

開餐啦

呢個就我地自行解讀佢有咩料啦 大概係有芝麻醬(不過係黑色嘅)同中間嘅吞拿魚蓉! 食落重肉味d 呢個我就有點豉油!
佢味道都好食 但冇芒果果個fresh嘅感覺

其實佢哋d卷都好足料架!呢個份量2個人食都飽! 之後都有少少食唔落其他屋企嘅飯餸!

Nice Try 可以下次食埋中環果間😚😚