2017-07-18
如個你問香港邊一間甜品可以媲美韓國既冰雪,我會推薦甜入心。其實甜入心我已經去過好多間,深水埗店係我最欣賞既分店。除左甜品質素有保證之外,鋪頭請番黎既妹妹仔都特別精神有禮。鋪頭裝橫雖然簡單,卻份外有種溫馨家庭的感覺既味道,亦正正配合到食完甜品果種甜絲絲既感覺。餐牌款式林羅滿目,款款都好有特式。次次黎都揀好耐,三心兩意都唔知點揀。好彩妹妹仔夠熱心,介紹左幾款俾我地。首先黎到既係原個西瓜中豆花。呢個真係堅有特式,唔知以為佢只係雪糕加左豆腐花係西瓜入面,其實佢入面係整左啲紅色既西瓜味豆腐花,味道清新。面頭再加上左雲呢拿雪糕,雪糕味道甜入心,入面除左豆花仲有煙韌椰果,加埋新鮮西瓜肉,口感非常豐富。又係水果甜品時間,呢個係原個木瓜燕窩蛋白。熱蛋白味較淡而滑,配搭燕窩味道唔錯,份量都夠多,值回票價。e個自家製雪糕椰皇子係我地至愛。點解呢~因為佢呢度啲椰子雪糕真係好有椰子味道,入面啲椰子布甸又係入味到暈,一試難忘。 另一樣要讚既係,椰皇啲椰子肉好林好易就刮到出黎食。唔好以為我地就咁就食完~最後當然唔少得榴槤甜品喇。呢度啲榴槤試過幾次都一樣咁得,榴槤熟度剛好,唔會太熟透但好甜好香,加埋夠晒冰凍既榴槤冰,
唔好以為我地就咁就食完~
最後當然唔少得榴槤甜品喇。呢度啲榴槤試過幾次都一樣咁得,榴槤熟度剛好,唔會太熟透但好甜好香,加埋夠晒冰凍既榴槤冰,消暑一流。水晶珠增加左口感,食幾多都唔夠喉。
4款甜品唔單止好食,仲份量足夠。食甜品食到我地捧住個肚走,一陣點食晚餐呀~
店鋪雖然隔涉左啲,但真材實料。期待佢發明多啲甜品,可以媲美其他國家甜品,為香港增光。