2019-12-04 0 浏览
今晚跟朋友过嚟食咗个椰皇子,的确很好味,我是看到这里的食评才想去试试,因爲我本身好喜欢食甜品又喜欢食椰子,所以今日就跟朋友过嚟试一试,果然很好味,甜而不腻香甜也好香滑,我禁不住食了两个椰皇子,我会继续帮衬,地方也很整洁,会带朋友过嚟试一试!
2019-11-23 64 浏览
🍰ᴅᴇssᴇʀᴛ·恋上椰皇子 (热) $48﹟呢个甜品岩晒我依d贪心既小孩🤭d料好多样化, 有芋头同蕃薯味既芋圆, 小丸子同埋汤丸, 个主脚炖奶真系值得一赞, 香滑得黎又有浓郁奶味, 热辣辣食超正🤩🤩﹟芋圆丸子既烟韧度都可以接受, 可以再烟韧d, 如果d芝麻汤丸系宁波既话会更加好啦🤪🍰ᴅᴇssᴇʀᴛ·焦糖布甸椰皇子 (冻) $41﹟好有层次既一个甜品, 最上层系焦糖布甸, 中间充满住清甜既椰汁, 而低层就有滑溜溜既透明椰子啫喱, 三样野捞埋一齐食系天堂呀😙😙
🍰ᴅᴇssᴇʀᴛ·恋上椰皇子 (热) $48
恋上椰皇子(热)

恋上椰皇子

🍰ᴅᴇssᴇʀᴛ·焦糖布甸椰皇子 (冻) $41
焦糖布甸椰皇子(冻)
恋上椰皇子(热)
恋上椰皇子
  • 焦糖布甸椰皇子
2019-09-28 253 浏览
🍴焦糖香蕉比利时窝夫💰HK$58·第一次食网上评价超高既甜入心见到大部份嘅食物价钱都唔系特别贵Order左一个人气之选既窝夫由於即叫即整 所以等待需时但系我又唔系等左好耐 大概5-10分钟可能寻日去嘅时候 冇咩客🧐店内环境俾我感觉光线唔够光猛打起卡 影起相嚟 都唔掂😣但食物方面 摆设真心好靓😍窝夫有两件 食得出系热辣辣嘅即整但味道同口感唔太得 唔够脆比较难切 有啲硬 而且食落口感似面包🙁冇咩牛油香 都系得面粉味但有附上一碗糖浆 淋落窝夫度一齐食味道好好多雪糕方面系云呢拿味 都系正正常常值得一赞嘅系香蕉 表面非常焦香好脆☺️仲有类似Oreo碎配有酸酸甜甜嘅果粒味道好正 又够脆口朋友order咗一个椰皇子其实味道不错但椰子size好细🤨整体上除咗窝夫之外其他都算满意感觉冇网上啲人讲到咁好食🙁
🍴焦糖香蕉比利时窝夫
整体上除咗窝夫之外其他都算满意
感觉冇网上啲人讲到咁好食🙁
2019-09-14
2019-09-03 341 浏览
过来食下午茶,点咗个龙颜大怒(个名几特别)同埋一个绿茶心太软。龙颜大怒呢款糖水料有好多,一个大雪糕球,椰皇啫喱,西米椰汁同埋一些QQ嘚嘅珠,口感好烟韧,加埋椰汁一齐食好味。心太软喺绿茶味嘅,够嗮流心,里边嘅流心绿茶味好浓郁又有茶苦味好食。
2019-09-02 301 浏览
甜入心 (深水埗店)行完黄金商场,就去隔离几条街食饭,之後直落糖水>< 龙颜大怒 (HKD32)(龙眼,西米,椰皇啫喱,云呢拿雪糕,椰汁)糖水入面有新鲜龙眼肉,椰皇啫喱好弹牙,雪糕都好大球,配合埋个椰汁底,同埋椰汁沙冰,夏天食真系好适合!
甜入心 (深水埗店)
(龙眼,西米,椰皇啫喱,云呢拿雪糕,椰汁)

2019-08-28 220 浏览
近来常常来到深水埗,救援至深夜。所以中场休息,我通常都会去食宵夜,然後等下半场。在openrice 找到这间小店,无介绍错,朱古力心太软,$40。朱古力,心很软,温度控制一流;雪糕可以选择朱古力或云呢拿。店员服务很好,$40,性价比很高。

朱古力,心很软,温度控制一流;
雪糕可以选择朱古力或云呢拿。
店员服务很好,$40,性价比很高。
朱古力心太软
2019-08-14
$40 (宵夜)
朱古力心太软
2019-08-10 275 浏览
今次叫咗两样甜品第一样系焦糖香蕉比利时窝夫佢嗰浆好特别,有小小酒味既感觉个雪糕就用得好快~个碟有少少细唔知点切个窝夫上嘅时候唔系太热~ 窝夫格格入面有少少朱古力豆!焦糖香蕉就正正常常啦!整体而言不错呢第二样系冲绳雪花冰入面有鲜果杏仁脆脆,芋圆,棉花糖,云呢拿雪糕,海盐雪花冰!呢个组合好特别,好有海盐味!海盐味好浓!芋圆好烟韧! 岩晒烟韧控个日鲜果系士多啤梨,唔酸~杏仁脆脆同海盐味好夹!!两样甜品都觉得好惊喜!
今次叫咗两样甜品

第一样系焦糖香蕉比利时窝夫
佢嗰浆好特别,有小小酒味既感觉
个雪糕就用得好快~个碟有少少细唔知点切

个窝夫上嘅时候唔系太热~ 窝夫格格入面有少少朱古力豆!
焦糖香蕉就正正常常啦!
整体而言不错呢

第二样系冲绳雪花冰
入面有鲜果杏仁脆脆,芋圆,棉花糖,云呢拿雪糕,海盐雪花冰!
呢个组合好特别,好有海盐味!

海盐味好浓!芋圆好烟韧! 岩晒烟韧控

个日鲜果系士多啤梨,唔酸~
杏仁脆脆同海盐味好夹!!

冲绳雪花冰

两样甜品都觉得好惊喜!

2019-08-10
$100 (宵夜)
冲绳雪花冰
2019-08-05 165 浏览
之前同事推荐咗这家Heart's Dessert,听佢讲呢间餐厅D甜品好好味,难得今日休息所以过黎品尝一下,餐厅装修精致,环境舒适,座位也比较宽敞。焦糖香蕉比利时窝夫呢个窝夫我觉得两个人食都够,雪糕可以选择唔同嘅味,窝夫拼盘造型都好靓,而且外脆内软。龙顔大怒上枱时,成碗都白雪雪。上面有云尼拿雪糕、寒天、西米、靠边大大粒米黄色嘅系椰青汁啫喱,下面就系椰汁冰底,成碗都充满「椰味」!睇啲料都可以幻想到个口感有几丰富,同埋有啲料有味,有啲清淡,令到成碗都好balanced!这里的菜式多样款式多,口感纯正喇。服务:服务态度好,店员脸上常有笑容。 环境ok,消费有比较亲民

龙顔大怒

2019-08-01
用餐优惠
现金券
2019-08-05 85 浏览
每次食饭饭後都会口痕想食甜品 所以今次去咗深水埗同朋友食甜品🍮首先叫咗玄绿是你$42 呢款其实系绿茶雪糕配心太软个人都几推介呢个😆心太软冇平时食开既朱古力味咁甜😎绿茶味既心太软外层焗到好香脆, 切开中间後真系有大量流心涌出 流心几浓味 配埋冰涷绿茶雪糕 令你食到两个层次😌另外叫咗朱古力雪糕窝夫 $39 虽然都唔算话有啲咩特别🤔但胜在份量够大 同朋友一齐share食就啱啱好👍🏻😋另外一样值得赞嘅系店内有免费英式果茶提供😌果茶清清地几好, 食完甜品饮番啖清一清喉咙都唔错🤔
玄绿是你$42 呢款其实系绿茶雪糕配心太软

2019-08-04 106 浏览
星期日临近下午茶时间,一个人来到深水埗,便来到之前曾和朋友吃过甜品的甜入心吃下午茶。点了意式蕃茄浓酱薯蓉伴脆皮司华力肠配厚切蒜香吐司,上碟好壮观,隔离一对正食紧甜品的後生男女,见到我这个丰富的下午茶餐都忍不住看了一眼﹗吐司应该是即是烤的,所以十分香脆﹗仲有大大条司华力肠,点少少蕃茄酱特别开胃,蕃茄酱入面有少许薯蓉,几有口感﹗还有一球云尼拿雪糕,透心凉~饮品下午茶配特饮只需+$9,甜蜜U sure  柚子青柠龙眼梳打,店员有提醒要拌匀才好去饮,下午茶餐质素颇高,而且好抵食,咁多野食都只系$48。

意式蕃茄浓酱薯蓉伴脆皮司华力肠配厚切蒜香吐司

还有一球云尼拿雪糕,透心凉~

店员有提醒要拌匀才好去饮,
下午茶餐质素颇高,而且好抵食,咁多野食都只系$48。
2019-07-21
意式蕃茄浓酱薯蓉伴脆皮司华力肠配厚切蒜香吐司
2019-08-03 103 浏览
好耐冇食椰皇炖奶同芋圆喇😟呢到可以一次满足到我3个愿望😍恋上椰皇子 $48有小丸子芋圆汤圆仲有椰皇炖奶😚虽然好多料但样样都好高质😎汤圆系最高质😋佢个皮厚度好适中,吾太厚但好烟靭😚仲好想食焦糖布丁 🍮$15 同炖蛋一样好滑😌
好耐冇食椰皇炖奶同芋圆喇😟
呢到可以一次满足到我3个愿望😍
恋上椰皇子 $48
仲好想食焦糖布丁 🍮$15
同炖蛋一样好滑😌
2019-07-21 133 浏览
一个平日,两个人大概2140黎食甜品宵夜,由地铁站行黎大概3个街口,唔使排队。#21恋上椰子皇$48 (热)(芋圆、小丸子、汤圆、鲜奶椰皇)一上枱视觉上就已经好满意,啲料满到过左椰子个顶!虽然系热,但啲圆都仲好QQ。 有色丸子有紫薯圆,芋圆同黄薯圆。整体黎讲,蕃薯圆系列系比较香薯味,清的甜;芋圆就够Q,可以香啲!龙顔大怒$32 (冻)上枱时,成碗都白雪雪。上面有云尼拿雪糕、寒天、西米、靠边大大粒米黄色嘅系椰青汁啫喱,下面就系椰汁冰底,成碗都充满「椰味」!睇啲料都可以幻想到个口感有几丰富,同埋有啲料有味,有啲清淡,令到成碗都好balanced!

#21恋上椰子皇$48 (热)
(芋圆、小丸子、汤圆、鲜奶椰皇)

龙顔大怒$32 (冻)

2019-07-10
$40 (宵夜)
2019-07-17 91 浏览
小妹其实晤太钟意食甜品 因为坊间好多甜品铺都钟意加糖水,加砂糖等等去boost up甜味 小妹就好憎既 但间晤中我都会去食下甜品既 点解呢? 因为小妹男朋友好钟意食😂😂😂😂😂我地出去基本都会揸车 泊车方晤方便对我地黎讲系一千万个重要呢到出面已经系一列表位 隔离街亦可double parking 以食糖水十五分钟至半小时左右 晤左到人加车前留电话就ok😆讲番甜品 小妹偏好芒果 贪佢本身已经好甜来料正既铺头晤需要再加糖去boost up芒果乘凉 $34 有芒果,芒果汁同鲜草冻呢到芒果有成半个甘多 来货来源好 超级鲜甜系来自生果自身既甜味👍👍👍鲜草其实系加左大量既糖 我本身对甜麻麻好彩呢到晤算好甜 食得落口 不过not my favourite整体黎讲 选址好👍对揸车既人方便就算晤系住附近 用料好泊车方便 对揸车既人都好吸引😊 食物质素中上 有机会黎试下吐司 听闻系镇店之宝❣️

我地出去基本都会揸车 泊车方晤方便对我地黎讲系一千万个重要

系来自生果自身既甜味👍👍👍
鲜草其实系加左大量既糖 我本身对甜麻麻

整体黎讲 选址好👍对揸车既人方便
2019-07-16 71 浏览
今次特意过来这家分店, 因为之前通常都是去九龙湾的那家.点了汤丸和柠檬青柠青瓜冰茶.很喜欢冰茶十分清爽的感觉, 双色柠檬饮下去不会太酸, 很配夏天的时份, 卖相加上薄荷叶也很有心思.另外的汤丸也是意料之内的好吃, 三大旧蕃薯! 就是略为姜味不太足了
今次特意过来这家分店, 因为之前通常都是去九龙湾的那家.
点了汤丸和柠檬青柠青瓜冰茶.

Mixed Sweet Potato with Black Sesame Dumplings
Duo Lemon Cucumber Ice Tea
Duo Lemon Cucumber Ice Tea
2019-07-15 61 浏览
都好耐时间无帮衬过其他糖水铺啦我至爱食榴槤类同埋芒果类既甜品 之前满记,聪嫂系做得晤错既!但红左做耐左 我觉得佢地都hea做左😅😅今日黎到呢间好多好评既糖水铺呢到环境好舒服 完全晤迫 又够光猛 岩晒我地相机食先😂😂😂😂天荒地老榴槤摩天轮$42听到个名已经即刻想叫啦😂😂😂呢个甜品有榴槤肉,榴槤冰同爆珠(忘记正确学名😂😂,食落好爽既西米)正常都系多冰少肉 不过呢到系相反既🤭🤭🤭🤭🤭榴槤肉系下面大大pat个个 食到最尾直头觉得溜😂好耐无试过甘高质既甜品👍👍👍👍👍
都好耐时间无帮衬过其他糖水铺啦

今日黎到呢间好多好评既糖水