餐厅: 百芳池上便當 (Mikiki)
资讯:

每次去親台灣都一定會飲好多好多珍珠奶茶!感覺上台灣的珍珠奶茶係特別好味,有獨特嘅風味,而家暫時冇得去台灣住,真係好掛住!同事推介我嚟呢度嘆茶,話呢度啲口味同台灣好相似,應該會啱我!所以放工就黎試吓。#慢滷豬手飲品便當🍱 外型別致擺盤像媽媽親手整的便當一樣,感覺好窩心!豬手從外型睇得出係b b 豬手,所以口感比較嫩滑,有好幾舊,份量都OK,仲有些少配菜和粟米,送飯唔錯👍#牛筋麵配紅燒牛肉丸 牛筋蚊到好淋,入口軟糯,係我最鍾意食嘅口感!牛丸肉質彈力十足,好像內置air一樣咁有回彈力!而且一咬開還有爆汁效果,絕對是非常回味!這款台灣麵質地也很好吃,麵條充分吸收到湯汁,飽滿而富韌度,口感很好👍#夜市花枝丸 炸完再調味嘅花枝丸,香口惹味,絕對同台灣夜市買嘅有得fight!#濃淳奶茶和黑糖珍珠鮮奶 試咗兩款發現呢度啲奶茶真係好好飲!同事無介紹錯!味道濃郁唔會太甜,奶同埋茶嘅比例非常好,甚有台灣風味👍黑糖珍珠鮮奶亦非常到位,奶香十足!珍珠煙韌口感一流!