2023-09-20 87 浏览
話說姜濤灣有一間很出名既越南風味打卡餐廳,外場以紅色為主,係一樓仲掛左好多色彩繽紛嘅燈籠,非常搶眼,超浪漫同有中秋節日氣氛,今次適逢老友carmen生日,我哋終於有藉口去呢度打卡喇!食物方面必食有⭐️❤️❤️❤️❤️🐱蟹肉臘腸西瓜炒飯配鹹蛋蛋黃醬超級有創意,令人期待的一道菜色,原個小西瓜做擺盤,超級吸晴,飯面有蟹腳肉,飯粒配合蛋黃醬和臘腸粒炒香,有口感且粒粒分明有鹹香,加上西瓜的清甜味,口感特別有層次,是餐廳的驚喜之作!🐱斑斕布甸法飽配自家製椰子雪糕法包外脆內軟,斑斕味布甸香甜適中,布甸略嫌流質,但係我非常喜愛餐廳自家製的椰子雪糕,椰子味超級濃郁,一冷一熱,要盡快食!(製作需時記得早啲order)🐱街頭小食滋味拼盤有越式炸春卷,秘製金橘汁雞翼,甘蔗蝦串,純魚扎肉,似魚片頭,魚肉彈牙,還有迷你春卷。配酸甜醬汁。🐱牛肝青木瓜沙律配蝦餅🐱Lau 招牌素粉包炸兩🐱酸辣香茅炒虎蝦扎肉檬粉🐱 大叻特色手打肉丸酸甜湯配法包🐱熱玫瑰椰奶🐱凍青檸桔仔水果綠茶🐱拉椰糕配腰果椰汁經典越南地道甜品,口感煙韌微甜,上面佈滿椰醬,有腰果伴碟!口感一流!

食物方面
必食有⭐️❤️❤️❤️❤️