superornamnam
如果...明知道師傅做唔嚟, 就唔好做午市啦!
superornamnam
2018-08-27
关注
今日公司午餐聚餐, 去一間我和同事之前有想過試嘅呢間琛XXX,
因為之前佢哋放咗個餐牌係條街, 即係大廈出面, 吸引咗我哋望兩眼, 諗住有新嘢試
但日日係附近返工, 最緊要午餐個餐冇加一, 咁佢冇寫, 啲餐又唔吸引 當然冇幫襯...
今日竟然有機會試, 見佢餐牌有牛扒, 即刻想試下......
等咗好耐好耐, 終於等咗一份8成至9成熟的牛扒了,  但我係ORDER 5成熟的
明知道好多餐廳都會煎到過熟, 但冇諗過佢真係全熟畀我, 唔緊要, 如果佢要當自己係茶記, OK的, 咁就冇必要問我要幾成熟啦, 唉, 仲要話因為人太多, 師傅做唔切, 令我哋全枱都等咗超耐, 起碼8個字(40分鐘)
忘記講...佢哋係有自助沙律和湯可以食先嘅, 但.......質數就好差下, 除咗罐頭菠蘿係有味之外, 啲所有湯呀, 甜品等可以用難食嚟形容 , 講返個主菜, 牛扒實在係太堅硬了, 仲要冇牛肉味....正確嚟講應該係冇味...好明顯係未溶雪就立即掉落個鑊度由得它慢慢煎...但師傅叻, 冇煎燶喎...唉, 我真係怕UN胃, 唔使錢食呢餐啫, 都唔好搵命博, 下晝仲要返工架, 胃痛就無謂啦...諗住飲杯凍檸檬茶就急急腳返公司啦, 點知......凍檸茶都等咗15分鐘......飲了幾啖發覺...冇檸味, 又唔凍, 又唔甜, 唔知係咩嘢, 幾個人都諗唔到, 飲唔出...最後決定快走, 急腳回公司飲水! 難為我老闆, 佢介紹我哋去食, 食到成公司啲人都嘴藐藐! 真係冇下次!!
其實佢哋真係唔應該做午市, 或者可以做貴嘢, 做返佢哋應有的水準....(如果本來係有的話), 因為我食嘅係LUNCH, 所以唔清楚佢哋晚市係點
地方太細太窄啦, 做午市一嚟坐得唔舒服, 啲人出出入入都要前後左右企起身讓位, 畀我哋睇到坐滿都唔多人嘅情況下, 師傅都做唔切, 咁好心就取消個午市啦, 無謂做衰個招牌丫
检举