是夜跳出中環,去到天后試下呢間零負評小店。一入到去已經覺得好有日本feel,後來先知真係日本人開。食個飯六七十蚊,唔貴。不過我都係唔明,點解好地地賣日本咖哩,要賣泡菜xx韓式xx,呢個唔係日本人專注嘅作風。豬軟骨真係好腍好入味!!咖哩辣辣地,好好送飯🤘🏻個飯mix左啲蕃薯,其實食唔出蕃薯味。蕃茄牛肋野菜咖哩,野菜毫不吝嗇,有勁多!雖然望到grill過嘅痕跡,但食落只覺得係烚熟,薯仔又唔夠腍.. 牛肋夠腍但又冇乜味...一開始知佢sell野菜係有啲期望,因為喺日本食嘅野菜咖哩嗰啲菜真係唔講得笑,淨係原材料已經贏哂。不過宜家係香港,唔可以用日本standard,加上只係幾十蚊,咖哩豬軟骨飯100%要俾好評👍🏻👍🏻(牛肋就麻麻... 唔洗試)Btw,唔係想咁挑剔,不過呢隻碟真係好冇feel😅

Btw,唔係想咁挑剔,不過呢隻碟真係好冇feel😅