餐厅: 班蘭葉印尼餐廳
资讯:

如果唔系朋友推荐我系原全唔知有呢间铺日日系铜锣湾番工放工甚至去P记做gym经过行过都唔知原来系一间餐厅😂😂我朋友大力推荐,所以聚会就拣去《班兰叶印尼餐厅》真系望住Google map揾都会miss左呢间铺铺面系好普通卖印尼小吃原来可以入去堂食一试之下,无谂过呢间既野食咁好食!由于朋友大大大大力推荐一定要食烧鱼所以无谓浪费时间睇餐牌,直接叫左2件烧鱼+1碟菜第一条「巴东烧鱼」$138 配白饭waaaaa 佢个酱汁100分!!!!真系无介绍错!炸鱼超级有惊喜!平时好小会出街有得食炸鱼,而且系超级大条鱼又厚身条炸鱼以为会好鞋身,但出面鱼肉反而皮脆肉嫩滑,好好味!!!😍推荐!而且条鱼又唔多骨,所以即刻book mark,下次带钟意食鱼既老公仔去食!第二条「烧原条乌头鱼」$118 (无配饭,要自行另加饭)呢条鱼仲大条😂但其实鱼质既味道唔太识分反正就系好食😂😂但呢条鱼既酱汁相比巴东酱汁,我地比较喜欢后者前者酱汁系比较辣同咸少少, 系有后劲果种辣, 慢慢辣上来后者巴东酱汁就BB辣,好野味,系停唔到口咁狂食😂「石栗马拉盏炒通菜」$72一上菜已经食左先影,所以少左忽哈哈马拉盏炒通菜相对上比较多沐炸蒜就林
如果唔系朋友推荐
我系原全唔知有呢间铺
日日系铜锣湾番工放工
甚至去P记做gym经过行过
都唔知原来系一间餐厅😂😂

我朋友大力推荐,所以聚会就拣去《班兰叶印尼餐厅》
真系望住Google map揾都会miss左呢间铺
铺面系好普通卖印尼小吃
原来可以入去堂食
一试之下,无谂过呢间既野食咁好食!

由于朋友大大大大力推荐一定要食烧鱼
所以无谓浪费时间睇餐牌,直接叫左2件烧鱼+1碟菜
第一条「巴东烧鱼」$138 配白饭
巴东烧鱼

waaaaa 佢个酱汁100分!!!!
真系无介绍错!炸鱼超级有惊喜!
平时好小会出街有得食炸鱼,而且系超级大条鱼又厚身

第二条「烧原条乌头鱼」$118 (无配饭,要自行另加饭)
烧原条乌头鱼
呢条鱼仲大条😂
但其实鱼质既味道唔太识分
反正就系好食😂😂
但呢条鱼既酱汁相比巴东酱汁,我地比较喜欢后者
前者酱汁系比较辣同咸少少, 系有后劲果种辣, 慢慢辣上来
后者巴东酱汁就BB辣,好野味,系停唔到口咁狂食😂
石栗马拉盏炒通菜

「石栗马拉盏炒通菜」$72
一上菜已经食左先影,所以少左忽哈哈
马拉盏炒通菜相对上比较多沐
炸蒜就林左少少,失色但都好味
珍多冰
呢杯「珍多冰」就.......老实讲系失望的
因为珍多冰的绿色条条发胀晒
好似放左好耐时间
所以我都无饮晒

希望下次会做番好啲!

一定会再食!下次再食其他!
2022-10-03
等候时间
5 分钟 (堂食)
巴东烧鱼
烧原条乌头鱼