大概開左3個月嘅新烘焙店🍞🍞🥐,每日都有新鮮麵包同埋特色嘅BAGEL出爐。店主由IG網店經營,仲考獲埋藍帶級認證,對於想食個到有質素麵包嘅專員,呢間絕對有信心保證🙆🏻‍♂️🙆🏻‍♂️其實市內好少有店舖專門賣有內餡嘅BAGEL,所以小店嘅BAGEL好有特色❤️,單係口味就已經有10幾款,而且基本上每日都會賣清,所以太夜黎都未必買到。😂位置上都算方便,店舖位置係mikiki商場對面,離地鐵站有一段距離,但基本上你想去嘅地方附近都有巴士站可以去到。BAGEL🥯巧克力橙乳酪 $32🍫🍊貝果軟熟好易入口,用上巧克力製作嘅BAGEL包,包身帶住巧克力嘅少量可可香同埋甜味。👍🏻內餡有新鮮嘅橙丁配上乳酪,橙丁混合果醬制作而成,所以唔會太大苦澀嘅味道基本上成個BAGEL內餡都係填滿晒橙乳酪🍊,包身苦甜配合橙丁香甜再有乳酪嘅甜酸,好食到要慢慢品嘗😋伯爵無花果乳酪 $32☕🌰如果鍾意伯爵茶的話係必定唔可以錯過呢個BAGEL成個包超級超級香伯爵茶味道☕,伯爵茶本身嘅佛手柑特別香味經過烘焙後提升得好完全👍🏻👍🏻如果你問專員我伯爵茶要配咩,就真係配一樣甜香味嘅食材就最match,因為一啖濃一啖淡嘅搭配係最襯😋內餡有成粒

BAGEL🥯
巧克力橙乳酪 $32🍫🍊
伯爵無花果乳酪 $32☕🌰
如果鍾意伯爵茶的話係必定唔可以錯過呢個BAGEL
內餡有成粒無花果果肉係入面,果肉甜味,乳酪酸,茶味濃,食完就算過左一段時間都仲keep住有伯爵茶香係口腔🥰
專員好like茶味嘅食物,大家都真係要試試呢款,食過返唔到轉頭🥰
芋泥鹹蛋黃奶酥
🌟限定🌟
芋泥鹹蛋黃奶酥 $22🍞
中秋節前嘅限定款式麵包,新口味產品專員緊係要食下啦
呢個奶酥麵包淨聞已經好香嘅牛油同奶香,但一d都唔油而且內餡好足料👍🏻
內餡有齊芋泥同埋鹹蛋黃,芋泥口感夠細滑有淡淡嘅香帶點甜味
鹹蛋黃配埋芋泥居然好match,鹹蛋黃個陣搶攻式嘅鹹味直接將奶酥個陣奶味拉晒出黎,好厲害😍
(芝士/巧克力/芝麻) $15/3粒
專員去到嘅時侯已經係得返芝士同巧克力,相信都係熱門產品黎

人手制作嘅麻糬波波確實比坊間用機器整嘅size大好多,而且每粒嘅大細都稍微有少少唔一樣
麻糬做得好煙韌👍🏻,內層唔會焗得太過火,做得到外皮鬆軟內餡唔會咬唔落嘅感覺👍🏻👍🏻
功克力粒夠多但唔會太甜,芝士味香濃愈食愈有芝士味出黎😋
2022-08-10
芋泥鹹蛋黃奶酥