2017-06-17
一早就聽聞過呢間餐廳啲嘢好好食,又坐得舒服,所以就同個好姊妹嚟食餐飯,談談心😂😂一嚟到門口就知冇揀錯地方,here is really a nice place.😍因為之前book左檯,而且我地又兩個人,可以坐到靠窗嘅位置,望住出面個景食飯,真係好有feel☺️ 所以早book位係有著數嘅haha我地兩個都唔想諗食咩,所以就望到個二人餐,覺得好ok就即刻落單啦個appetizer係沙律同埋帶子個帶子加埋黑毛豬同辣肉腸,個味好夾,而且因為本身帶子係鮮味再配上黑毛豬火腿同辣肉腸嘅鹹味,會令到帶子嘅鮮味出啲,呢個配合好好。但沙律都好好食,特別係牛油果同芒果,芒果夠甜,夾埋牛油果好match,而且我麻麻地牛油果都覺得佢ok7好食,唔錯唔錯。湯,我地就一個叫左南瓜金筍湯,一個就叫左雜菌湯,兩款都好足料,個湯好蓉,仲有蒜蓉包,好足蒜蓉味。Mains 就叫左意粉同黑豚豬個鵝肝煎得幾香,而且都有兩舊,唔洗兩個人share,可以一人一舊,黑松露份量都好夠,意粉都煮得軟硬適中;黑豚豬好易入口,而且肉質都唔硬,好juicy,而且煎得好香口,個表面有少少脆甜品叫左窩夫,真心外脆內軟,再加上士多啤梨雪糕,真心正,
個appetizer係沙律同埋帶子
Mains 就叫左意粉同黑豚豬
甜品叫左窩夫,真心外脆內軟,再加上士多啤梨雪糕,真心正,我見其他人啲窩夫都好得,下次一定要叫嚟試下
咁啱我地後面嗰檯好似慶祝緊生日/anniversary 之類,我都覺得呢度係一個好地浪漫咁慶祝下,希望下次到我😂😂