2020-03-08 223 浏览
唉好後悔無影相。今日去食Lunch,本身充滿期待,心諗喺得呢d地方都唔會差得去邊。掙扎左一陣,食壽司定丼飯好,最後決定豪少少,食Omakase Style Delux Sushi Set (12 pcs),點解我要寫英文呢?因為我真係諗住佢會係Omakase, Delux,價錢係$598 (未加一),然後上到黎,d三文魚子又倒瀉哂,d魚生一件件暗淡無光,d紫菜淋哂,望見都唔開胃。一挾件壽司攞入口,嘩大佬呀,壽司應該要係醋飯呀下嘛?(有錯請指正) 就算你只係落左好少醋,都唔係同我太太食果個白飯一樣味掛?加上d飯係熱嘅,個感覺超嘔心,直頭係一d唔生鮮嘅魚片放喺d普通白飯上面。然後d火炙嘅魚,一入口就散哂,完全無味。救命。難食到完全係侮辱客人。如果你係普通港式壽司鋪,收100蚊12件壽司,呢個質素我怪得邊個?但係K11 Musea,收598蚊,我應該會有d 期待?食完一肚氣,埋單果時 黑衫員工黑口黑面,多謝都無一聲。(其實如果好食,我又點會介意?好食嘅話我多謝番你都得啦)問一個戴眼鏡嘅女侍應洗手間喺邊,望都唔望個客一眼就話商場出面,鬼唔知咩,出門口轉左轉右都可以講聲掛,最後我轉右就兜左一大個
唉好後悔無影相。

然後d火炙嘅魚,一入口就散哂,完全無味。

救命。

難食到完全係侮辱客人。

但係K11 Musea,收598蚊,我應該會有d 期待?

問一個戴眼鏡嘅女侍應洗手間喺邊,望都唔望個客一眼就話商場出面,鬼唔知咩,出門口轉左轉右都可以講聲掛,最後我轉右就兜左一大個圈。

總之無論係食物質素定侍應態度都係👎🏻👎🏻👎🏻

相就無,影張收據證明

PS 講緊5樓 IE Sushi都係收緊400蚊8件 omakase仲要好食呀大佬。

Openrice提醒我食評要有法律責任,但我覺得我講嘅野,千。真。萬。確。

2020-03-01