餐厅: Hungry Monkey (金朝陽中心二期 - Midtown)
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
  • 会员凡于国泰伙伴餐厅用膳,每消费港币4元可赚取2里数。
须受其他国泰条款及细则约束。
呢一条街真系出咗名多好西食❤️ 有一次想食其他出晒名嘅人龙小店 但系真系等唔到 唯有转场睇吓其他餐厅有咩好食😋 之后就比我发现咗呢一间专食日式铁板烧嘅舖头! 超级超级推荐大家要去试吓!❤️ . 《A5和牛坑腩》$168 平时食清汤腩食坑腩我就食得多啦! 用嚟食铁板烧嘅坑腩我又真系第一次食🤣 就咁睇个样已经知道佢油脂感满分💯! 一食落口个下 基本上唔使咬佢已经系半溶嘅状态🤩 牛味爆炸!😎😎好好食㖞!😋 . 《一夜干鸡扒》 $78 嚟到嘅时候见到餐牌写住呢一个𩠌 本来都唔系好想叫㗎啦😂 心谂通常呢一啲写住咩一夜干嘅鸡扒 都伏㐲地🥶通常一食落口都只不过系普通嘅煎鸡扒😥 点知叫完返嚟 有惊喜㖞!🤩 鸡皮好明显系同普通嘅唔同 食落口薄得黎脆卜卜 又干身 鸡味浓🤩 个鸡肉仲好嫰好多汁😎 好彩有叫到一个𩠌咋🥳 . 《厚烧牛舌》$98 呢一个系今晚全场嘅重点! 厚烧牛舌最怕嘅就系烧到又硬又冇牛味🥶🥵 但呢一个我食落去嘅时候 真系觉得超级无敌劲惊喜! 首先佢软淋得黎 仲可以保持返牛舌应有嘅质地!系爽口弹牙嘅𠮶一种😍 而且好难得咁厚嘅牛舌 烧完出嚟仲可以保持返应有既牛味😇 通常呢一啲候烧牛舌都会因为成本嘅问题
呢一条街真系出咗名多好西食❤️

《A5和牛坑腩》$168

《一夜干鸡扒》 $78

《厚烧牛舌》$98
 呢一个系今晚全场嘅重点! 厚烧牛舌最怕嘅就系烧到又硬又冇牛味🥶🥵 但呢一个我食落去嘅时候 真系觉得超级无敌劲惊喜! 首先佢软淋得黎 仲可以保持返牛舌应有嘅质地!系爽口弹牙嘅𠮶一种😍 而且好难得咁厚嘅牛舌 烧完出嚟仲可以保持返应有既牛味😇 通常呢一啲候烧牛舌都会因为成本嘅问题而比一啲质素好差嘅牛我哋 搞到食落口嘅时候真系完全揾唔到啲牛系边度😅 但系呢一个牛嘅质素好明显系比较好嘅一种 食落口又有牛味 仲有一啲牛油脂既香味爆哂出嚟😍 差啲想叫多一碟嚟食㗎喇😂 .

《伊比利亚猪》 $88
好多人对食牛有要求 但系其实我本人对食住都一样要求好高㗎😎 我自己有少少觉得呢一叠猪系好食过头先𠮶旧牛坑腩🤩 猪味香浓 冇苏味 而且入口多汁易咬😍 烧完出嚟个面头仲有一阵香脆感 烧到焦焦地咁嘅猪扒😋 值得再试!🤩 .

《蒜头炒饭》$88
钟意食蒜头嘅话千其唔可以错过呢一个炒饭😚 其实食呢一个饭嘅时候我已经九成饱 但系如果要我自己一个人食半碟嘅话完全系冇难度!😎 饭嘅质地吵到粒粒分明好干身 每一粒饭都沾满住蒜头嘅香味 系真系好香好香既个一种!好臭好正! 饭入面配埋既蒜头粒 已经整到好软 完全唔会食到生蒜头嘅口感! 食入口系反而散发住一阵甜甜嘅香味 证明咗呢一个蒜头系整得好够时间㗎😚😚😚 .

《猪肉御好烧》$98
系食左咁多好嘢之后再食呢一个 唔会话有好大嘅惊喜! 不过呢一个御好烧就唔系果一种厚粉到死 又冇料既个一只 反而呢就做到厚薄啱啱好 入面嘅椰菜同埋配料都比得几大方 每一啖都食到有好多𩠌 而唔会食到成口粉😚 .

《唐扬豆池鱼》$68
其实我自己本来好怕食呢一啲咁样嘅炸鱼仔 因为好怕食到成口都系骨😂 但系呢一条鱼嘅骨本来就唔系好多 而且俾佢炸到脆卜卜🤩 基本上俾佢留得底既鱼骨都系好小既 只要小心啲食就冇问题啦😎 呢一条鱼最适合就系攞嚟配酒食🤩 一大班朋友咁样黎仲唔使返争餐死添😚🤪 . 总括嚟讲 呢一间野嘅食物质素好高 我自己一定会再返嚟帮衬🥰值得一赞嘅系 啲侍应既服务态度都好好😍😍
蒜头炒饭
一夜干鸡扒
A5和牛坑腩
猪肉御好烧
2021-06-04
等候时间
15 分钟 (堂食)